Máte bezlepkovú diétu? Ani tak sa nemusíte tohto obľúbeného pečiva vzdávať.
Ingrediencie
- 180 g práškového cukru
- 120 g masla
- 200 g mletých bezlepkových piškótov
- 2 PL kakaa
- 3 PL rumu
- 1 balíček bezlepkových piškótov na spodnú časť úľov
Náplň
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mlieka
- 1 PL masla
- 1 čajová lyžička rumu
Postup
- Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte všetky ingrediencie, kým nebudú mať konzistenciu cesta.
- Cesto dajte na hodinu vychladiť do chladničky.
- Plechovku so sladeným kondenzovaným mliekom dajte variť zhruba hodinu do tlakového hrnca.
- Následne karamel ušľahajte s lyžicou masla a lyžičkou rumu do krému.
- Formičky si vysypte trochou práškového cukru, aby sa k nim cesto neprilepilo.
- Naplňte formičky vychladeným cestom a uprostred urobte jamku.
- Každý úľ naplňte karamelovým krémom, uzavrite piškotom a vyklopte.