Ste celiaci prípadne chystáte pohostenie na návštevu s intoleranciou lepku?
Nemusíte sa báť!
Prinášame vám tie najlepšie recepty na bezlepkové buchty, ktorí ocenia nielen celiáciu.
Vyskúšajte bábovku s pomarančovou polevou, rezy z cukiet a čokolády a mnohé ďalšie.
Užite si to!
Naše recepty
Tipy pre bezlepkové pečenie
Bezlepkové buchty sú náročnejšie ako klasické buchty s múkou a preto vám prinášame pár tipov, ako si pečenie zjednodušiť.
- Pridávajte do svojich bezlepkových buchiet vanilku alebo iné arómy . Bezlepkové múky majú často jedinečnú chuť a pridanie ďalších aróm pomôže zakryť túto špecifickú príchuť.
- Buchty čo najskôr po upečení preložte na mriežku , tým zaistíte ich riadne vychladnutie. Zvyšky možno potom zmraziť, aby bola zachovaná čerstvosť.
- Na zabezpečenie správneho vykysnutia buchty potrebujete 2 čajové lyžičky prášku do pečiva na šálku bezlepkovej múky .
- Bezlepkové buchty väčšinou nebývajú také vláčne ako normálne buchty , preto je dobré pre pridanie vlhkosti použiť trstinový cukor namiesto bieleho cukru, prípadne med či agáve. Pomôcť môže tiež pridanie vajíčka alebo oleja navyše. V prípade, že buchta obsahuje ovocné pyré, kyslú smotanu alebo jogurt, vláčna bude sama o sebe.
- Nahradenie ¼ šálky múky v recepte mletým ľanovým semienkom (1/4 šálky ľanového semienka v ¼ šálke vody) pridá živiny.
- Vyvarujte sa nadmernému mieseniu cesta.
A ako sa vám naše recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!