5 vynikajúcich buchiet bez lepku, po ktorých sa budete olizovať. Inšpirujte sa!

Ste celiaci prípadne chystáte pohostenie na návštevu s intoleranciou lepku?

Nemusíte sa báť!

Prinášame vám tie najlepšie recepty na bezlepkové buchty, ktorí ocenia nielen celiáciu.

Vyskúšajte bábovku s pomarančovou polevou, rezy z cukiet a čokolády a mnohé ďalšie.

Užite si to!

Tipy pre bezlepkové pečenie

Bezlepkové buchty sú náročnejšie ako klasické buchty s múkou a preto vám prinášame pár tipov, ako si pečenie zjednodušiť.

  • Pridávajte do svojich bezlepkových buchiet vanilku alebo iné arómy . Bezlepkové múky majú často jedinečnú chuť a pridanie ďalších aróm pomôže zakryť túto špecifickú príchuť.
  • Buchty čo najskôr po upečení preložte na mriežku , tým zaistíte ich riadne vychladnutie. Zvyšky možno potom zmraziť, aby bola zachovaná čerstvosť.
  • Na zabezpečenie správneho vykysnutia buchty potrebujete 2 čajové lyžičky prášku do pečiva na šálku bezlepkovej múky .
  • Bezlepkové buchty väčšinou nebývajú také vláčne ako normálne buchty , preto je dobré pre pridanie vlhkosti použiť trstinový cukor namiesto bieleho cukru, prípadne med či agáve. Pomôcť môže tiež pridanie vajíčka alebo oleja navyše. V prípade, že buchta obsahuje ovocné pyré, kyslú smotanu alebo jogurt, vláčna bude sama o sebe.
  • Nahradenie ¼ šálky múky v recepte mletým ľanovým semienkom (1/4 šálky ľanového semienka v ¼ šálke vody) pridá živiny.
  • Vyvarujte sa nadmernému mieseniu cesta.

A ako sa vám naše recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.