Bezmäsé fašírky z kelu a batátov

Bezmäsé fašírky z kelu a batátov

Tento recept na kelové fašírky bez mäsa sú naozaj všestranné a možno ich podávať ako vegetariánske hlavné jedlo alebo prílohu, na raňajky so sadeným vajcom alebo ich pridať do obedovej krabičky. Sú výživné a skvelé ako alternatíva chleba, ryže alebo cestovín. Pripravte si k nim aj zdravé batátové hranolky a zabite dve muchy jednou ranou.

Čo budeme potrebovať

  • 630 g zemiakov
  • 360 g sladkých zemiakov
  • 3 lyžičky soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 80 g kelových listov
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
  • Kôra z 1 citróna
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 vajce
  • 3 lyžice mletého ľanové semienka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 250 g múky
  • Olivový olej alebo kokosový olej na varenie

Postup

  • Zemiaky nakrájajte na malé kocky a batáty na o niečo väčšie kocky.
  • Potrebujú trochu odlišnej doby varenia a keď ich nakrájame na rôzne veľkosti, môžete použiť rovnaký hrniec a variť ich spoločne.
  • Akonáhle sa zemiaky začnú vo vode variť, stiahnite teplotu na miernu a varte 10 minút. Sceďte a nechajte mierne vychladnúť.
  • Listy kelu položte na doštičku a nasekajte nahrubo nožom. Pripravte si cibuľu a cesnak.
  • Zahrejte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte olivový olej a cibuľu.
  • Varte 1-2 minúty do zmäknutia, dochuťte soľou.
  • Pridajte kel a cesnak k cibuli a spoločne varte 3-4 minúty.
  • Zemiaky pridajte do veľkej misy a zľahka ich roztlačte.
  • Pridajte zmes cibule a kelu a roztlačte spolu so zemiakmi.
  • Nechceme mať zmes príliš hladkú, pretože si chcete zachovať nejakú textúru.
  • Pridajte vajcia, soľ, korenie a tymian a premiešajte.
  • Pridajte ľanové semienko, múku a prášok do pečiva a premiešajte.
  • Zmes by mala zhustnúť a začať tuhnúť.
  • Pridajte ďalšie 3-4 lyžice múky a premiešajte.
  • Misu zakryte a dajte na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
  • Lyžicou a mokrými rukami tvoríme okrúhle placky a kladieme ich na múkou vysypaný plech.
  • Na strednú teplotu rozohrejte 2-3 lyžice oleja.
  • Pečte ich 4 minúty na strednú teplotu do zlatohneda.
  • Otočte a pečte 4 minúty z druhej strany.
Hamburgerová žemľa naplnená mäkkou placičkou zo kelu.
Zdroj: cupfulofkale.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.