Jednoduché recepty na vegetariánske rizoto so zeleninou a bez mäsa

Aj bezmäsité rizoto je lahodné.

O tom niet pochýb, najmä ak sa použije tá správna kombinácia prísad.

Závisí tiež na technike a postupe, ktorý v tomto prípade zaručí oveľa lepší výsledok.

Pozrite sa, ako vytvoriť dokonalú súhru ryže a zeleniny.

Tip: Táto rizota vám pôjdu od ruky v hlbokých panviciach – napríklad niektorých z našej recenzie !

Rizoto podávame samozrejme teplé. Úhľadné kôpky vytvoríme naberačkou, prípadne iným tvorítkom, ktoré namočíme do studenej vody, ryžu do neho natlačíme a vyklopíme na tanier.

Namáčame pred každou porciou. Podávané porcie rizota môžeme sypať strúhaným syrom, posekanými zelenými bylinkami.

Môžete zalievať aj niektorú z rýchlych teplých alebo studených syrových omáčok , na ktoré nájdete recepty na našom webe.

Príprava ryže na rizoto

Pre ľahšie a presnejšie určenie potrebnej tekutiny je najlepšie si ryžu vopred odmerať hrnčekom. Potom ryžu v každom prípade prepláchneme studenou vodou. Ďalšia úprava už je na nás a na tom, ako sme zvyknutí ryžu pripravovať.

Jedným zo spôsobov je ten, že ju vložíme do hrnca, zalejeme dvojnásobkom tekutiny, prípadne o trochu menej, osolíme a zvoľna dusíme domäkka. Ako tekutinu môžeme použiť vodu, ale v prípade rizota, ktoré bude predstavovať samostatné jedlo, je vhodnejšie použiť mäsový alebo zeleninový vývar.

Pre lepšiu chuť sa pred dusením ryže môže osmažiť na tuku. Podľa receptu, ďalšieho použitia a vlastnej chuti sa ryža môže takto restovať už na cibuli, sekanom cesnaku alebo s prídavkom príslušného korenia.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.