Bezvaječná vegánska torta

Bezvaječná vegánska torta

Zdravá banánová buchta môže byť rovnako chutná ako tá klasická, len ju musí človek vedieť pripraviť a hlavne použiť tie správne suroviny v tom najlepšom možnom pomere.

Ingrediencie:

  • 4 veľké zrelé banány
  • 1 1/2 hrnčeka celozrnnej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 štipka soli
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 2/3 hrnčeka slnečnicového oleja
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrsť delených vlašských orechov
  • 1 hrsť sušeného ovocia (hrozienka, papaya atď.)

Postup:

  • Prvým krokom bude predhriatie rúry na 180 stupňov a vyloženie formy na pečenie papierom na pečenie.
  • Banány dáme do misky a vidličkou dôkladne roztlačíme. Pridáme cukor, olej, vanilkový extrakt a premiešame, aby sa cukor úplne rozpustil.
  • Celozrnnú múku, jedlú sódu, prášok do pečiva i soľ zmiešame v inej miske a potom primiešame do mokrých ingrediencií.
  • Prihodíme nakrájané vlašské orechy, sušené ovocie a znova zamiešame.
  • Cesto preložíme do formy na pečenie, jemne s ňou klikneme o dosku stola, uhladíme cesto a vložíme do predhriatej rúry.
  • Necháme piecť asi tak 45 – 50 minút. Keď začne buchta rýchlo hnednúť, prikryjeme ju alobalom či papierom na pečenie.
  • Na kontrolu zapichneme špajľu do strednej časti. Pokiaľ ju vytiahneme čistú, máme upečené.
  • Hotovú buchtu vyberieme z rúry a opatrne vyklopíme z formy. Kto chce, môže ju nechať najskôr pár minút odpočinúť, aby nebola pri vyklápaní taká horúca.
  • Potom už len stačí nakrájať a servírovať.

Tip: K tejto buchte sa perfektne hodí čokoládová či citrónová poleva a ako nápoj luxusné domáce kakao.

Banánová celozrnná buchta pre vegánov bez vajec.
Zdroj: https://www.vegrecipesofindia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.