Ako prvý z receptov na polevy perníčky si predstavíme tento snehový variant, ktorý je na zdobenie tohto vianočného pečiva najlepší.
INGREDIENCIA
- 1 bielok
- 150-200 g cukru múčky
- 1 lyžička šťavy z citróna
- potravinárske farbivo (ak chceme farbu)
POSTUP
- Cukor si najskôr riadne preosejeme, ideálne 2 krát po sebe.
- Potom k cukru pridáme bielok a šťavu z citróna.
- Teraz už šľaháme a šľaháme, kým nebude poleva taká hustá, že bude pri vytvorení kvapky držať pohromade.
- Trvá to celkom 15-20 minút.
- Porcie si môžeme rozdeliť a doplniť rôznym potravinovými farbami.
- Potom dáme polevu do mikroténového vrecka a odstrihneme naozaj malinkú dierku v jednom z rohov.
- Zdobíme perníčky podľa návodu alebo svojich predstáv.