Máte radi jemné smotanové jedlá? Potom vyskúšajte túto polievku, ktorá zasýti, je ľahučká a úžasne lahodná.
Ingrediencie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cesnak (nakrájaný na plátky)
- 100 g húb (môžete použiť aj šampiňóny)
- 1 polievková lyžica múky (na zaprášenie)
- 1 l zeleninového alebo mäsového vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- soľ
- korenie
Postup
- Na oleji osmažte cesnak a nakrájané huby.
- Pridajte trochu múky, mierne opražte a zalejte vývarom.
- Ľahko osoľte a povarte domäkka.
- Na záver vlejte smotanu a chvíľu prevarte.
- Tento recept na hubovú polievku môžete podávať s chlebom alebo chlebovými plackami.
Zemiakové placky môžete ľahko pripraviť v kuchynskom spotrebiči. Inšpirujte sa recenziami elektrických panvíc , ktoré za vás jedlo pripravia skoro samé.