Hoci to pre niekoho znie možno neuveriteľne, aj drobková polievka môže byť delikatesou a tento recept je toho dôkazom. Presvedčte sa sami!
INGREDIENCIA
- 2 husie trupy
- 2 cibuľa
- 1 lyžica husacej masti
- 2 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 100 g hladkej múky
- 1 balenie husacích drobov
- 50 ml olivového oleja
- soľ
- celé čierne korenie
- nové korenie
- mleté čierne korenie
- muškátový orech
- petržlenová vňať
- 250 ml smotany na varenie 15 %
POSTUP
- Husacie trupy a droby uvarte vo vode, do ktorej dajte koreňovú zeleninu a neolúpanú cibuľu.
- Pridajte nové korenie a celé korenie.
- Droby uvarte domäkka a vyberte.
- Vývar varte ďalej.
- Na masti orestujte na kocky nakrájanú cibuľku.
- Pridajte hladkú múku a chvíľku restujte.
- Ježka musí byť svetlá.
- Zalejte smotanou a scedeným vývarom.
- Pomaly varte a pridajte na kocky nakrájané zemiaky.
- Keď sú uvarené, pridajte nakrájané husie droby a koreňovú zeleninu z vývaru.
- Osoľte a okoreňte.
- Na zjemnenie pridajte kocku masla a muškátový oriešok.
- V olivovom oleji rozmixujte petržlenovú vňať, ktorú osoľte a okoreňte.
- Do polievky pridajte pár kvapiek tohto pesta.