Biela polievka z husacích drobov

Biela polievka z husacích drobov

Hoci to pre niekoho znie možno neuveriteľne, aj drobková polievka môže byť delikatesou a tento recept je toho dôkazom. Presvedčte sa sami!

INGREDIENCIA

  • 2 husie trupy
  • 2 cibuľa
  • 1 lyžica husacej masti
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 100 g hladkej múky
  • 1 balenie husacích drobov
  • 50 ml olivového oleja
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • muškátový orech
  • petržlenová vňať
  • 250 ml smotany na varenie 15 %

POSTUP

  • Husacie trupy a droby uvarte vo vode, do ktorej dajte koreňovú zeleninu a neolúpanú cibuľu.
  • Pridajte nové korenie a celé korenie.
  • Droby uvarte domäkka a vyberte.
  • Vývar varte ďalej.
  • Na masti orestujte na kocky nakrájanú cibuľku.
  • Pridajte hladkú múku a chvíľku restujte.
  • Ježka musí byť svetlá.
  • Zalejte smotanou a scedeným vývarom.
  • Pomaly varte a pridajte na kocky nakrájané zemiaky.
  • Keď sú uvarené, pridajte nakrájané husie droby a koreňovú zeleninu z vývaru.
  • Osoľte a okoreňte.
  • Na zjemnenie pridajte kocku masla a muškátový oriešok.
  • V olivovom oleji rozmixujte petržlenovú vňať, ktorú osoľte a okoreňte.
  • Do polievky pridajte pár kvapiek tohto pesta.
Krémová polievka z drobov v hlbokom tanieri.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.