Vyšľahané bielky dodajú tomuto dezertu vláčnosť a jemnosť, kokos skvelú chuť.
Ingrediencie:
- 1 a 3/4 šálky hladkej múky
- 1 šálka vody
- 4 vaječné bielky
- 1 šálka kondenzovaného mlieka
- 1/3 šálky masla
- 1/3 šálky kokosového oleja
- 2 šálky cukru
- 1 PL prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajovej lyžičky kokosového extraktu
Poleva
- 2 šálky šľahačky
- 2 a 1/2 PL cukru
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajovej lyžičky kokosového extraktu
- 1 a 1/2 šálky strúhaného kokosu
Postup:
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Vymažte a vysypte múkou formu na pečenie.
- Do stredne veľkej misy preosejte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V inej vyšľahajte bielky do tuhého snehu.
- V inej mise vyšľahajte maslo s cukrom a potom do zmesi pridajte vanilkový a kokosový extrakt.
- Pridajte postupne múčnú zmes spoločne s vodou k cukrovej zmesi.
- Na záver vmiešajte aj bielky a vypracujte v cesto.
- Cesto nalejte do pripravenej formy alebo zapekacej misky a rovnomerne rozotrite.
- Pečte približne 35 -40 minút.
- Po vybratí z rúry do dezertu urobte hroty vidličky otvormi a nechajte úplne vychladnúť.
- V medziobdobí vyšľahajte kondenzované mlieko a potom prilejte ním vychladnutý dezert.
- Na polevu vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom, kokosovým a vanilkovým extraktom.
- Šľahačkovú polevu rozotrite po celom dezerte a na záver posypte strúhaným kokosom.
- Uchovávajte v chladničke, kým nebudú kokosové rezy pripravené na podávanie.
Kokos môžete pri pečení použiť len v receptoch na kokosové rezy, ale aj pri príprave rozmanitých buchiet s kokosom . Ktorú vyskúšate ako prvú?