Bielkové kokosové rezy so šľahačkou

Bielkové kokosové rezy so šľahačkou

Vyšľahané bielky dodajú tomuto dezertu vláčnosť a jemnosť, kokos skvelú chuť.

Ingrediencie:

  • 1 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 1 šálka vody
  • 4 vaječné bielky
  • 1 šálka kondenzovaného mlieka
  • 1/3 šálky masla
  • 1/3 šálky kokosového oleja
  • 2 šálky cukru
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky kokosového extraktu

Poleva

  • 2 šálky šľahačky
  • 2 a 1/2 PL cukru
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky kokosového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky strúhaného kokosu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Vymažte a vysypte múkou formu na pečenie.
  3. Do stredne veľkej misy preosejte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  4. V inej vyšľahajte bielky do tuhého snehu.
  5. V inej mise vyšľahajte maslo s cukrom a potom do zmesi pridajte vanilkový a kokosový extrakt.
  6. Pridajte postupne múčnú zmes spoločne s vodou k cukrovej zmesi.
  7. Na záver vmiešajte aj bielky a vypracujte v cesto.
  8. Cesto nalejte do pripravenej formy alebo zapekacej misky a rovnomerne rozotrite.
  9. Pečte približne 35 -40 minút.
  10. Po vybratí z rúry do dezertu urobte hroty vidličky otvormi a nechajte úplne vychladnúť.
  11. V medziobdobí vyšľahajte kondenzované mlieko a potom prilejte ním vychladnutý dezert.
  12. Na polevu vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom, kokosovým a vanilkovým extraktom.
  13. Šľahačkovú polevu rozotrite po celom dezerte a na záver posypte strúhaným kokosom.
  14. Uchovávajte v chladničke, kým nebudú kokosové rezy pripravené na podávanie.
Múčnik pripravený z kokosu, bielkov a šľahačky.
zdroj: breadboozebacon.com

Kokos môžete pri pečení použiť len v receptoch na kokosové rezy, ale aj pri príprave rozmanitých buchiet s kokosom . Ktorú vyskúšate ako prvú?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.