Chrumkavá pečeň s cibuľou a pikantnou omáčkou zachváti vaše chuťové poháriky. Majú veľmi jemnú chuť a perfektne sa hodia ako ľahký obed či malá večera.
Ingrediencie:
- 1 kg kuracej pečene
- 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 1/4 hrnčeka kukuričného škrobu
- 2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- Olej
- Šťava z 2 chemicky neočistených citrónov
- 1/2 hrnčeka sójovej omáčky
- 1/2 hrnčeka vody
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 palica cesnaku
Postup:
- Kuraciu pečeň, očistíme, nakrájame a osušíme papierovými utierkami či obrúskami.
- Do misky dáme múku, kukuričný škrob, soľ a korenie.
- Premiešame a vložíme pečeň, ktorá v múčnej zmesi obalíme.
- Do panvice nalejeme cca 5 cm oleja a na strednom ohni zahrejeme.
- Postupne vkladáme pečeň, ktorá osmažíme z oboch strán dozlatista.
- Pomocou dierovanej lyžice vyberieme z panvice a dáme odkvapkať do misky s papierovými utierkami.
- Takto postupne osmažíme všetku pečeň.
- Potom v miske zmiešame citrónovú šťavu, vodu a sójovú omáčku.
- Nachystáme si inú panvicu, zahrejeme na strednom ohni a potom prilejeme lyžicu oleja.
- Prisypeme cibuľu, necháme 1 minútu za stáleho miešania restovať a hotovú vyberieme z panvice a odložíme nabok.
- Prihodíme do panvice olúpaný a rozdrvený cesnak.
- Miešame, kým nezačne cesnak voňať a nebude ľahko zozlatnutý.
- Prilejeme citrónovú zmes z misky a privedieme do varu.
- Vložíme kuraciu pečeň a necháme chvíľku prebublať.
- Varíme cca 1 – 2 minúty, aby sa pečeň prehriala a omáčka trochu zhustla.
- Odstavíme a ešte teplé servírujeme ozdobené orestovanou cibuľou.