Bistek po slovensky

Bistek po slovensky

Chrumkavá pečeň s cibuľou a pikantnou omáčkou zachváti vaše chuťové poháriky. Majú veľmi jemnú chuť a perfektne sa hodia ako ľahký obed či malá večera.

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracej pečene
  • 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1/4 hrnčeka kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Olej
  • Šťava z 2 chemicky neočistených citrónov
  • 1/2 hrnčeka sójovej omáčky
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 palica cesnaku

Postup:

  • Kuraciu pečeň, očistíme, nakrájame a osušíme papierovými utierkami či obrúskami.
  • Do misky dáme múku, kukuričný škrob, soľ a korenie.
  • Premiešame a vložíme pečeň, ktorá v múčnej zmesi obalíme.
  • Do panvice nalejeme cca 5 cm oleja a na strednom ohni zahrejeme.
  • Postupne vkladáme pečeň, ktorá osmažíme z oboch strán dozlatista.
  • Pomocou dierovanej lyžice vyberieme z panvice a dáme odkvapkať do misky s papierovými utierkami.
  • Takto postupne osmažíme všetku pečeň.
  • Potom v miske zmiešame citrónovú šťavu, vodu a sójovú omáčku.
  • Nachystáme si inú panvicu, zahrejeme na strednom ohni a potom prilejeme lyžicu oleja.
  • Prisypeme cibuľu, necháme 1 minútu za stáleho miešania restovať a hotovú vyberieme z panvice a odložíme nabok.
  • Prihodíme do panvice olúpaný a rozdrvený cesnak.
  • Miešame, kým nezačne cesnak voňať a nebude ľahko zozlatnutý.
  • Prilejeme citrónovú zmes z misky a privedieme do varu.
  • Vložíme kuraciu pečeň a necháme chvíľku prebublať.
  • Varíme cca 1 – 2 minúty, aby sa pečeň prehriala a omáčka trochu zhustla.
  • Odstavíme a ešte teplé servírujeme ozdobené orestovanou cibuľou.
Filipínsky steak z kuracej pečene.
Zdroj: https://www.kawalingpinoy.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.