Bohatá tvarohová vianočka s kandizovaným ovocím

Bohatá tvarohová vianočka s kandizovaným ovocím

Obľúbenú verziu nekysnuté vianočky. Chutí skvele a pripravíte ju oveľa rýchlejšie.

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g hrozienok namočených v rume
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 50 g kandizovaného ovocia
  • nastrúhaná kôra z 1/2 citróna

Postup

  1. Maslo utrite cukrom, potom pridajte vajcia a citrónovú kôru.
  2. Dôkladne premiešajte, pridajte tvaroh a postupne pridávajte tiež preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Následne prisypte hrozienka, kandizované ovocie a spracujte v cesto.
  5. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  6. Z cesta upleťte vianočku a preneste ju na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Vianočku potrite rozšľahaným vajcom a posypte plátkami mandlí.
  8. Pečte približne 50-60 minút.
  9. Vychladnutú vianočku posypte práškovým cukrom.
Vianočné pletené pečivo s kandizovaným ovocím, hrozienkami a mandľami.
zdroj: whatsarahbakes.com

Recepty na vianočku nie sú jedinou sladkou pochúťkou, ktorú je možné zo zemiakov pripraviť. Inšpirujte sa našimi ďalšími zemiakovými sladkosťami .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.