Obľúbenú verziu nekysnuté vianočky. Chutí skvele a pripravíte ju oveľa rýchlejšie.
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- 180 g práškového cukru
- 200 g masla
- 2 vajcia
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 prášok do pečiva
- 100 g hrozienok namočených v rume
- 50 g nasekaných mandlí
- 50 g kandizovaného ovocia
- nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
Postup
- Maslo utrite cukrom, potom pridajte vajcia a citrónovú kôru.
- Dôkladne premiešajte, pridajte tvaroh a postupne pridávajte tiež preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Následne prisypte hrozienka, kandizované ovocie a spracujte v cesto.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Z cesta upleťte vianočku a preneste ju na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vianočku potrite rozšľahaným vajcom a posypte plátkami mandlí.
- Pečte približne 50-60 minút.
- Vychladnutú vianočku posypte práškovým cukrom.
Recepty na vianočku nie sú jedinou sladkou pochúťkou, ktorú je možné zo zemiakov pripraviť. Inšpirujte sa našimi ďalšími zemiakovými sladkosťami .