4 skvelé recepty na bolonskú omáčku s talianskymi koreňmi

Obľúbená paradajková dobrota s nádychom Talianska, ktorá má korene v meste Bologna.

Bolonská omáčka svojich konzumentov nadchla natoľko, že sa po celej krajine začala šíriť ako vírus.

Veď na čo si v asociácii so špagetami vybavíte ako prvé?

Poďte si ju pripraviť tak, ako ju máte radi.

Okrem lúpaných paradajok v plechovke samozrejme môžete využiť aj paradajky čerstvé. Najmä ak máte nejaká zo záhradky, bola by škoda ich nevyužiť. Stačí narezať ich spodnú časť do kríža a dať ich na 3 minúty do vriacej vody. Šupka sa pekne oddelí a jednoduchými ťahmi tak olúpete celú paradajku.

Mäso vždy vyberajte starostlivo. Oplatí sa kúpiť mäso čerstvé v celku alebo pomleté od mäsiara. Polotovary sú často doplnené o ďalšie nejedlé zložky. Z hovädzieho mäsa sa hodí najlepšie stehno alebo tučnejšie pliecko. Z bravčového ideálne predné stehno alebo krkovička.

Pravá omáčka bolognesa sa varí naozaj pomaly a dlho. Doba varenia, alebo skôr dusenie, sa tak môže vyšplhať na 2-4 hodiny, ale skutočne za to stojí.

Milujete taliansku kuchyňu? Inšpirujte sa ďalšími receptami na cestoviny na taliansky spôsob . Alebo vyskúšajte ďalšie recepty na omáčky so špagetami .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.