Bolonská omáčka na špagety

Bolonská omáčka na špagety

Toto je jednoducho klasika, ktoré nesmie chýbať na žiadnom talianskom stole!

Čo budeme potrebovať

  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 300 g mäsa (aj mletého)
  • 300 ml vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 1/2 kyslej smotany (alebo aj sladké)
  • tymián, bazalka, cesnak podľa chuti
  • 20 dkg strúhaného eidamu

Postup

  1. Na tuku opražíme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme mäso (surové podusíme, ostatné len prehrejeme).
  3. Podlejeme vývarom, zahustíme múkou.
  4. Povaríme 5 minút a dochutíme paradajkovým pretlakom a smotanou.
  5. Okoreníme.
  6. Na tanieri posypeme syrom.

Na prípravu tejto omáčky sa vám môže hodiť panvička Tescoma . Ktorá z recenzovaných by sa vám páčila?

Tanier plný špaget s omáčkou z paradajok a mletého mäsa.
Zdroj: littleferrarokitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.