Bolonská zmes

Bolonská zmes

Pokiaľ existuje populárny recept na mäsovú omáčku k špagetám, potom je to jednoznačne tá bolonská. Má svoju špecifickú chuť a každý si ju robí svojim spôsobom po svojom. Nám pre tentokrát zachutnal tento recept, tak sa oňho radi podelíme.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 250 g pasírovaných paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 – 2 hrsti čerstvej petržlenovej vňate
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 balenie špaget
  • Parmezán na ozdobu (kto nemá, dá jednoducho syr čo má aktuálne k dispozícii)

Postup:

  • Cibuľu olúpeme a najemno nakrájame.
  • Cesnak očistíme a pokrájame na rovnako tenké plátky.
  • Petržlenovú vňať opláchneme, nasekáme na kúsky a zatiaľ odložíme bokom.
  • Pripravíme si väčšiu panvicu a vlejeme do nej olivový olej.
  • Zahrejeme ho na strednom ohni, prihodíme cibuľu a orestujeme dozlatista. To trvá zhruba 3 minúty.
  • Potom pridáme cesnak a necháme ho 1 minútu smažiť.
  • Vmiešame mleté hovädzie mäso a varíme asi 8 – 10 minút. Dôležité je, aby bolo mäso úplne hotové a nebol v ňom ani kúsok ružovej farby.
  • Zasypeme oreganom, osolíme, okoreníme a prilejeme pasírované paradajky.
  • Dôkladne premiešame a pridáme na polovičky pokrájané paradajky.
  • Nakoniec ešte prisypeme petržlen a všetko privedieme do varu.
  • Podľa chuti ešte dosolíme a na miernom ohni varíme cca 15 – 20 minút.
  • Medzitým si podľa návodu na obale uvaríme špagety.
  • Servírujeme zaliate bolonskou omáčkou a posypané nastrúhaným syrom.
Jednoduchá a rýchla bolonská na špagety.
Zdroj: https://www.errenskitchen.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.