Bombajský mrkvový šalát

Bombajský mrkvový šalát

Tento ľahký, vegánsky mrkvový šalát z Bombaja s kešu orieškami a hrozienkami je preliaty tým najluxusnejším indickým dresingom. Je jednoduchý na prípravu, zdravý a navyše vegánsky. A pritom je taký lahodný!

Ingrediencie

  • 280 – 340 g mrkvy, strúhané alebo nakrájané na tenké rezančeky (asi 4–5 šálok)
  • 1 lyžica limetkovej alebo pomarančovej kôry (alebo niečo z oboch)
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1 lyžička čerstvého zázvoru, jemne nasekaného (alebo použite zázvorovú pastu)
  • ⅓ šálky hrozienok (zlatých alebo obyčajných)
  • ½ hrnčeka opečených kešu orieškov (alebo lúpaných mandlí)
  • 3 jarné cibuľky
  • ½ šálky koriandra alebo petržlenu, nasekané
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy (alebo jablčného octu)
  • 2 lyžice medu, agáve alebo alternatívneho sladidla
  • ½ lyžičky soli
  • korenie podľa chuti
  • ½ lyžičky mletej kurkumy (alebo použite 1–2 lyžičky čerstvo nastrúhané)
  • 1 lyžička žltého karí
  • ¼ čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľne a/alebo viac podľa chuti)

Postup

  1. Všetky ingrediencie dajte do misy a dobre premiešajte.
  2. Dochuťte.
  3. Upravte slanosť, kyslosť a sladkosť podľa chuti.
  4. Užite si to!
Šalát z mrkvy, kešu orieškov a hrozienok, preliaty indickým dresingom, servírovaný v hlbokej miske s čerstvým koriandrom a vedľa položenou vareškou.
www.feastingathome.com

Ak vám pokrm chutil, potom nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty na šaláty z červenej repy!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.