Bombardino s čokoládou

Bombardino s čokoládou

Vaječná dobrota doplnená o sladkú čokoládu, to je recept ktorý jednoducho nemá chybu a vy si ho nesmiete nechať ujsť. V zimných dňoch je to ideálny teplý nápoj, ktorý vás zahreje ako na duši, tak aj na jazyku.

Čo budeme potrebovať

Na bombardino

  • 60 ml vaječného likéru
  • 60 ml brandy
  • Šľahačku (v spreji)
  • Škorica

Na čokoládu

  1. 250 ml smotany
  2. 80 g horkej čokolády
  3. 40 g cukru
  4. 20 g kakaa
  5. Lyžička kukuričného škrobu (alebo čokoládového pudingu)

Postup

  • Vaječný likér si na miernu teplotu začneme zahrievať na platni
  • Potom pridáme brandy a pokračujeme v zahrievaní a občasnom miešaní
  • Medzitým si pripravíme čokoládu
  • Cukor, kukuričný škrob a kakao si rozmiešame s niekoľkými lyžicami šľahačky
  • Zvyšnú šľahačku privedieme do varu
  • Keď sa šľahačka začne variť, opatrne prilievame pripravenú kakaovú zmes a intenzívne miešame
  • Varíme po dobu asi 3 minút
  • Odstavíme z platne a pridáme kúsky čokolády
  • Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí
  • Horúce bombardino nalejeme do vysokého pohára a pridáme čokoládu
  • Ozdobíme šľahačkou a posypeme škoricou
Domáce taliansky horúci nápoj s čokoládou.
Zdroj: townandcountrymag.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.