Vaječná dobrota doplnená o sladkú čokoládu, to je recept ktorý jednoducho nemá chybu a vy si ho nesmiete nechať ujsť. V zimných dňoch je to ideálny teplý nápoj, ktorý vás zahreje ako na duši, tak aj na jazyku.
Čo budeme potrebovať
Na bombardino
- 60 ml vaječného likéru
- 60 ml brandy
- Šľahačku (v spreji)
- Škorica
Na čokoládu
- 250 ml smotany
- 80 g horkej čokolády
- 40 g cukru
- 20 g kakaa
- Lyžička kukuričného škrobu (alebo čokoládového pudingu)
Postup
- Vaječný likér si na miernu teplotu začneme zahrievať na platni
- Potom pridáme brandy a pokračujeme v zahrievaní a občasnom miešaní
- Medzitým si pripravíme čokoládu
- Cukor, kukuričný škrob a kakao si rozmiešame s niekoľkými lyžicami šľahačky
- Zvyšnú šľahačku privedieme do varu
- Keď sa šľahačka začne variť, opatrne prilievame pripravenú kakaovú zmes a intenzívne miešame
- Varíme po dobu asi 3 minút
- Odstavíme z platne a pridáme kúsky čokolády
- Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí
- Horúce bombardino nalejeme do vysokého pohára a pridáme čokoládu
- Ozdobíme šľahačkou a posypeme škoricou