Boršč bez červenej repy

Boršč bez červenej repy

Na tejto verzii boršča si pochutnajú najmä tí, ktorí nie sú priaznivci červenej repy. Polievka je plná kapusta a je skvele dochutená. Vyskúšajte ju aj vy.

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzích polievkových kostí s množstvom mäsa
  • 8-10 šálok vody
  • 2-4 mrkvy, nakrájané na plátky
  • 4 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 veľká (alebo 2 stredná) cibuľa, nasekané
  • 1 stredne veľká hlávka kapusty, nakrájaná na jemno
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia
  • 2 celé červené čili papričky (sušené)
  • čerstvý kôpor (hrsť alebo podľa chuti)
  • 2 plechovky paradajkového pyré
  • 2 šálky nakrájaných paradajok (voliteľne)

Postup

  1. Polievkové kosti podlejte vodou a duste, kým mäso nezmäkne (niekoľko hodín).
  2. Odstráňte kosť a hovädzie mäso rozdrobte.
  3. Prilejte viac vody a pred pridaním zeleniny pripravte 8-10 šálok vývaru.
  4. Pridajte zeleninu a korenie a varte, kým zelenina nezmäkne.
  5. Pridajte paradajkové pyré, nakrájané paradajky, rozdrobené hovädzie mäso a priveďte do varu.
  6. Podávajte s kyslou smotanou.
Kapustová polievka so zeleninou, hovädzím mäsom a kyslou smotanou na hlbokom tanieri s kôprom.
www.mennonitegirlscancook.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.