Na tejto verzii boršča si pochutnajú najmä tí, ktorí nie sú priaznivci červenej repy. Polievka je plná kapusta a je skvele dochutená. Vyskúšajte ju aj vy.
Ingrediencie
- 1 kg hovädzích polievkových kostí s množstvom mäsa
- 8-10 šálok vody
- 2-4 mrkvy, nakrájané na plátky
- 4 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 veľká (alebo 2 stredná) cibuľa, nasekané
- 1 stredne veľká hlávka kapusty, nakrájaná na jemno
- 2 čajové lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- 2 celé červené čili papričky (sušené)
- čerstvý kôpor (hrsť alebo podľa chuti)
- 2 plechovky paradajkového pyré
- 2 šálky nakrájaných paradajok (voliteľne)
Postup
- Polievkové kosti podlejte vodou a duste, kým mäso nezmäkne (niekoľko hodín).
- Odstráňte kosť a hovädzie mäso rozdrobte.
- Prilejte viac vody a pred pridaním zeleniny pripravte 8-10 šálok vývaru.
- Pridajte zeleninu a korenie a varte, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte paradajkové pyré, nakrájané paradajky, rozdrobené hovädzie mäso a priveďte do varu.
- Podávajte s kyslou smotanou.