5 rôznych druhov boršča alebo vyskúšajte tradičnú ukrajinskú polievku aj inak

Všetci určite poznajú hustú polievku viac či menej červenej farby s mierne navinulou chuťou, ktorá obsahuje dostatok mäsa a predovšetkým zeleniny.

Ale čo jej hongkonskú verziu?

Alebo variant bez červenej repy či s kyslou kapustou?

Vyberte si z 5 receptov na boršč a pripravte si ho napríklad aj v trochu netradičnej podobe.

Celková úprava boršča sa líši podľa jednotlivých krajín a miestnych zvyklostí a variantov je toľko, že ich ani nemožno jednoznačne popísať.

Niekde sa boršč nezahusťuje vôbec, inde sa naopak zahusťuje zápražkou alebo strúhanými zemiakmi. Líšia sa aj druhy používaného mäsa a výnimkou nie je ani bezmäsý boršč. Naopak niekde sa boršč ešte dopĺňa rozškvarenou slaninou.

Pomerne veľká rôznorodosť panuje aj v používanej zelenine. Červená repa býva základom, ale niekde sa k nej pripájajú aj paradajky a to v takom množstve, že predovšetkým v južnejších krajinách prevažujú nad repou. Niekde sa pridáva aj kyslá kapusta.

Okrem zeleniny sa do polievky dávali aj jablká alebo iné dostupné druhy ovocia.

Chcete vyskúšať aj iné polievky známe pre svoju tradíciu z iných krajín? Pozrite sa na naše recepty na polievky odinakiaľ .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.