Boršč po hongkonsku

Boršč po hongkonsku

Miska horúceho boršča v hongkonskom štýle vás udrží v teple po celú zimu. Táto paradajková polievka pozostáva z hovädzích kostí a je plná zeleniny. Výdatná, s nádychom kyslosti, ktorú dodáva čerstvá citrónová šťava… Čo viac si priať!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzích kostí
  • 250 g hovädzieho mäsa vcelku vhodného na guláš
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná na drobno)
  • 3 malé mrkvy (ošúpané a nakrájané na drobno)
  • 4 stonky stopkového zeleru (nakrájané na drobno)
  • 170 g paradajkového pretlaku
  • 3 paradajky (s odstráneným jadrom a nakrájané na drobno)
  • 12 a ½ šálky vody
  • 1/2 hlávky kapusty (opláchnutá a nakrájaná na veľkosť sústa)
  • 5 bobkových listov
  • 6 guličiek čierneho korenia (voliteľné)
  • 2 červené zemiaky (ošúpané a nakrájané na kocky – voliteľne)
  • 2 a ½ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžice cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 a ½ lyžice worcesterskej omáčky
  • mleté čierne korenie
  • rastlinný olej

Postup

  1. Priveďte vodu vo veľkom hrnci do varu.
  2. Pridajte hovädzie kosti a mäso a priveďte späť do varu.
  3. Kosti a mäso sceďte a opláchnite pod vodou z kohútika.
  4. Odložte bokom, nechajte odkvapkať a vychladnúť.
  5. V inom veľkom hrnci rozpáľte na strednom plameni 1 lyžicu rastlinného oleja.
  6. Pridajte cibuľu a restujte 5 minút.
  7. Pridajte mrkvu a stopkový zeler a restujte ďalšie 3 minúty.
  8. Pridajte paradajky a varte ďalšie 4 minúty.
  9. Primiešajte paradajkový pretlak a dobre premiešajte.
  10. Pridajte kosti, mäso, 12 a ½ šálky vody, nasekané kapusta, bobkové listy a čierne korenie (ak je používaný).
  11. Priveďte do varu na vysokom plameni.
  12. Potom plameň znížte na strednú teplotu a za občasného miešania varte 1 a ½ hodiny.
  13. Vyberte kus hovädzieho z polievky a nakrájajte ho na kúsky.
  14. Vráťte späť do polievky.
  15. Ak chcete, pridajte zemiaky a pokračujte vo varení ďalšiu hodinu a pol.
  16. Dochuťte soľou, cukrom, citrónovou šťavou, worcesterskou omáčkou a čiernym korením.
  17. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  18. Odstráňte z polievky bobkový list a guličky korenia.
  19. Preložte do servírovacích misiek.
  20. Ihneď podávajte s pečivom.
Zeleninová polievka s hovädzím mäsom po hongkongskom v hlbokom tanieri s lyžicou.
www.themissinglokness.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.