Boršč je možné pripravovať v desiatkach rôznych variáciách a táto je obzvlášť chutná. Polievka má skvelú jasnú rubínovú farbu a delikátnu chuť. Kombinácia mäkkej zeleniny a jemného mäsa je sprevádzaná vôňou bobkových listov a čierneho korenia.
Ingrediencie
- 3 zemiaky
- 3 paradajky
- 5 bobkových listov
- 1 cibuľa
- 1 polievková lyžica octu
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 150 g červenej repy
- 5 guličiek čierneho korenia
- 1 kg bravčových rebier
- 100 g kapusty
- slnečnicový olej (na vyprážanie)
- čerstvá petržlenová vňať (na servírovanie)
- kyslá smotana (na servírovanie
- soľ podľa chuti
Postup
- Bravčové rebrá nakrájajte na stredné kúsky.
- Olúpte cibuľu a prekrojte ju na polovicu.
- Vložte rebrá a cibuľu do hrnca.
- Pridajte čierne korenie a bobkové listy.
- Zalejte vodou a varte tak dlho, pokiaľ nie je mäso hotové hotové.
- Olúpte červenú repu a nastrúhajte ju.
- V hrnci rozpáľte slnečnicový olej a pridajte červenú repu.
- Prilejte ocot a trochu vody.
- Všetko premiešajte a zakryte pokrievkou.
- Duste, kým repa nie je hotová.
- Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky.
- Pridajte zemiaky do mäsového vývaru a vyberte cibuľu.
- Opláchnite kapustu, nakrájajte ju a pridajte do hrnca k mäsu a zemiakom.
- Všetko zmiešajte a pokračujte vo varení.
- Keď sú zemiaky a kapusta hotové, pridajte červenú repu a všetku tekutinu.
- Potom pridajte umyté a nakrájané paradajky.
- Olúpte strúčiky cesnaku, rozdrvte ich a pridajte do boršče.
- Pridajte soľ podľa svojho vkusu.
- Všetko povarte ešte asi 8 minút.
- Vypnite sporák a boršč odložte na 10-15 minút.
- Dajte polievku do servírovacích misiek.
- Pred podávaním pridajte kyslú smotanu a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.