Boršč s bravčovými rebrami

Boršč s bravčovými rebrami

Boršč je možné pripravovať v desiatkach rôznych variáciách a táto je obzvlášť chutná. Polievka má skvelú jasnú rubínovú farbu a delikátnu chuť. Kombinácia mäkkej zeleniny a jemného mäsa je sprevádzaná vôňou bobkových listov a čierneho korenia.

Ingrediencie

  • 3 zemiaky
  • 3 paradajky
  • 5 bobkových listov
  • 1 cibuľa
  • 1 polievková lyžica octu
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 150 g červenej repy
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 1 kg bravčových rebier
  • 100 g kapusty
  • slnečnicový olej (na vyprážanie)
  • čerstvá petržlenová vňať (na servírovanie)
  • kyslá smotana (na servírovanie
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Bravčové rebrá nakrájajte na stredné kúsky.
  2. Olúpte cibuľu a prekrojte ju na polovicu.
  3. Vložte rebrá a cibuľu do hrnca.
  4. Pridajte čierne korenie a bobkové listy.
  5. Zalejte vodou a varte tak dlho, pokiaľ nie je mäso hotové hotové.
  6. Olúpte červenú repu a nastrúhajte ju.
  7. V hrnci rozpáľte slnečnicový olej a pridajte červenú repu.
  8. Prilejte ocot a trochu vody.
  9. Všetko premiešajte a zakryte pokrievkou.
  10. Duste, kým repa nie je hotová.
  11. Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky.
  12. Pridajte zemiaky do mäsového vývaru a vyberte cibuľu.
  13. Opláchnite kapustu, nakrájajte ju a pridajte do hrnca k mäsu a zemiakom.
  14. Všetko zmiešajte a pokračujte vo varení.
  15. Keď sú zemiaky a kapusta hotové, pridajte červenú repu a všetku tekutinu.
  16. Potom pridajte umyté a nakrájané paradajky.
  17. Olúpte strúčiky cesnaku, rozdrvte ich a pridajte do boršče.
  18. Pridajte soľ podľa svojho vkusu.
  19. Všetko povarte ešte asi 8 minút.
  20. Vypnite sporák a boršč odložte na 10-15 minút.
  21. Dajte polievku do servírovacích misiek.
  22. Pred podávaním pridajte kyslú smotanu a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Polievka s červenou repou a kapustou ozdobená petržlenovou vňaťou a kyslou smotanou v hlbokom tanieri.
www.ukrainian-recipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.