Bostonská fazuľa pečená s bôčikom

Bostonská fazuľa pečená s bôčikom

Skúste americkú verziu bravčového boku upečeného s fazuľami – jedlo z jedného hrnca pre celú rodinu

Ingrediencie

  • 500 g bielych fazule
  • 2 cibuľa
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 mrkvy
  • 2 PL dijónskej horčice
  • 2 PL trstinového cukru
  • 2 PL paradajkového pyré
  • 800 g bravčového boku
  • 2 PL oleja
  • soľ, korenie
  • 1 PL petržlenovej vňate

Postup

  1. Fazuľu namočte do vody najmenej na 4 hodiny
  2. Mäso potrite olejom, soľou a čiernym korením a nechajte rovnako dlho marinovať v chladničke.
  3. Fazuľu nechajte vo vode a desať minút ich povarte
  4. Sceďte a prepláchnite
  5. Cibuľu nakrájajte na plátky, stopkový zeler na kúsky a mrkvu na polkolieska
  6. V pekáčiku zmiešajte zeleninu, fazuľu, horčicu, cukor, soľ a korenie a podlejte vodou
  7. Pridajte mäso, zakryte a pečte 1,5 hodiny v rúre rozpálenej na 160 °
  8. Priebežne kontrolujte av prípade potreby podlejte vodou
  9. Mäso vyberte z pekáča a pokrájajte na kúsky alebo na plátky
  10. Podávajte na fazuľach, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou
tanier s pečeným bôčikom, pečenými fazuľami a zeleninou
Zdroj: bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.