Skúste americkú verziu bravčového boku upečeného s fazuľami – jedlo z jedného hrnca pre celú rodinu
Ingrediencie
- 500 g bielych fazule
- 2 cibuľa
- 2 stonky stopkového zeleru
- 2 mrkvy
- 2 PL dijónskej horčice
- 2 PL trstinového cukru
- 2 PL paradajkového pyré
- 800 g bravčového boku
- 2 PL oleja
- soľ, korenie
- 1 PL petržlenovej vňate
Postup
- Fazuľu namočte do vody najmenej na 4 hodiny
- Mäso potrite olejom, soľou a čiernym korením a nechajte rovnako dlho marinovať v chladničke.
- Fazuľu nechajte vo vode a desať minút ich povarte
- Sceďte a prepláchnite
- Cibuľu nakrájajte na plátky, stopkový zeler na kúsky a mrkvu na polkolieska
- V pekáčiku zmiešajte zeleninu, fazuľu, horčicu, cukor, soľ a korenie a podlejte vodou
- Pridajte mäso, zakryte a pečte 1,5 hodiny v rúre rozpálenej na 160 °
- Priebežne kontrolujte av prípade potreby podlejte vodou
- Mäso vyberte z pekáča a pokrájajte na kúsky alebo na plátky
- Podávajte na fazuľach, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou