Namiesto polievky s klasickými rezančekmi alebo knedličkami, môžete vyskúšať aj tento variant.
Ingrediencie:
- 1 šálka múky
- 1 a 1/2 šálky mlieka
- 2 vajcia
- štipka kryštálového cukru
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- 2 PL rozpusteného masla
- 4 šálky hovädzieho vývaru
- 2 PL olivového oleja
- 1 pór
- 1/4 šálky cibuľky
- 1 mrkva
- 1 stopkový zeler
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
- Do mixéra dajte múku, soľ, cukor, mlieko, vajcia a maslo.
- Vzniknuté cesto nechajte 30 minút odpočinúť.
- Nalejte štvrť šálky cesta na rozpálenú panvicu s malým množstvom masla.
- Otáčajte panvicou, aby sa cesto rozlialo.
- Keď sa okraje cesta začnú odlepovať od panvice, opatrne ich odlepte.
- Otočte a 30 sekúnd zmažte tiež z druhej strany.
- Vzniknuté palacinky nechajte 15 minút chladnúť.
- V medziobdobí v hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej a 5 minút na ňom smažte nakrájaný pór, zeler, zelenú cibuľku a mrkvu.
- Pridajte hovädzie vývar a priveďte do varu.
- Odstavte z ohňa a vmiešajte petržlenovú vňať.
- Palacinky nakrájajte na rezančeky.
- Teplú polievku podávajte teplú s hrsťou rezancov.
Máte radi hovädzie polievky? Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na poctivý hovädzí vývar , ktorý môžete pozrieť nielen na Boží hod, ale kedykoľvek počas roka.