Ak ste doteraz neochutnali recepty na bratislavské rožteky, potom to rozhodne musíte napraviť.
Majú veľmi jemnú lahodnú chuť, sú chrumkavé a doslova sa rozplývajú na jazyku.
Môžete ich pripraviť prakticky kedykoľvek, či už chystáte občerstvenie na detskú oslavu, na Veľkú noc alebo pokojne na Vianoce.
Prekvapte svojich blízkych a naservírujte im sladké pohostenie, po ktorom sa len zapráši. Uvidíte, že vás budú milovať.
Naše recepty
Čo sú Bratislavské rohlíčky?
Dnes sa väčšinou pripravujú až na Vianoce, ale v skorších dobách to bolo pečivo, ktoré sa peklo po celý rok. Svoju slávu zažili už v čase, keď sa ešte hlavnému mestu Slovenska Bratislave hovorievalo Prešpork, čo bolo za čias Rakúsko-Uhorska. Čo je pre toto pečivo/pečivo charakteristické, je neprekonateľná vôňa masla, jemná štruktúra cesta a skvelá plnka.