Bravčová bábika marinovaná v horčici

Bravčová bábika marinovaná v horčici

Jednoduchý recept na prípravu, ktorý skvele snúbi jemné bravčové mäso s horčicou, cesnakom a oreganom. Perfektne sa hodí ako na sviatočnú večeru, tak na každodenný obed.

Ingrediencie

  • 750 g bravčovej bábiky
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky dijonskej horčice
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky korenia
  • 1 lyžička čerstvého rozmarínu, nasekaného

Postup

  1. Bravčovú bábiku v prípade potreby orežte, odstráňte striebornú kožu (lesklý biely povlak na mäse) a prebytočný tuk.
  2. V plytkej veľkej miske alebo pekáčiku zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, hrubozrnnú horčicu, med, citrónovú šťavu, cesnak, soľ, korenie a rozmarín a dobre premiešajte.
  3. Pridajte bravčovú bábiku a poriadne premiešajte.
  4. Misku pevne zakryte alobalom alebo plastovou fóliou a marinujte bravčové mäso v chladničke po dobu najmenej 8 hodín, maximálne 24 hodín.
  5. Keď ste pripravení piecť, predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  6. Dajte mäso do pekáča a zbavte sa zvyšnej marinády.
  7. Mäso pečte 30 až 40 minút, alebo pokiaľ teplomer na mäso nezaznamená 68 stupňov Celzia.
  8. Vyberte pekáč z rúry, pevne ho zakryte alobalom a pred krájaním nechajte 10 minút stáť.
  9. Dobrú chuť!
Marinované bravčové mäso s tymianom servírované na tácke.
www.thespruceeats.com

Pripravili sme si pre vás aj ďalšie luxusné recepty na vynikajúce kotletky z bravčového mäsa : zapečené aj grilované!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.