Bravčová bábika na grile v slanine

Bravčová bábika na grile v slanine

Táto bravčová bábika obalená v slanine je plná chuti a rýchla a jednoduchá na prípravu. Než sa mäso obalí prúžkami slaniny, potrie sa domáca barbecue omáčkou, čo umožní, aby chute prenikli do mäsa na grile. Skvele sa hodí ku grilovaným batátom či zemiakom a čerstvému šalátu.

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice kečupu
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 1/2 lyžičky mletej horčice
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku alebo viac podľa chuti
  • 2 bravčové bábiky (každá s hmotnosťou cca 500 g)
  • 8 plátkov slaniny

Postup

  • Zahrejte plynový gril na teplotu cca 150 – 160 °C alebo rozpáľte gril na drevené uhlie.
  • Zmiešajte kečup, trstinový cukor, sušenú cibuľu, mletú horčicu, čierne korenie, oregano a sušený cesnak v malej miske.
  • Pomocou štetca potrite každú bábiku rovnomerným množstvom omáčky.
  • Plátky slaniny obaľte okolo bravčového mäsa, aby bolo úplne zakryté.
  • Zaistite každý koniec špáradlami alebo rozpolenými drevenými špajľami.
  • Umiestnite bábiky na gril a pečte 20 až 25 minút, každé 4 až 5 minút pootočte.
  • Akonáhle vnútorná teplota bábiky dosiahne 63 stupňov Celzia a slanina je pekne prepečená, stiahnite mäso z ohňa.
  • Mäso nechajte 5 minút odpočinúť a potom opatrne vyberte špáradlá alebo špajle.
  • Nakrájajte mäso na plátky o veľkosti cca 3 cm a podávajte s vašou obľúbenou prílohou.
  • Užite si to!
Dve pokrájané bábiky obalené v slanine na doske.
www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.