Bábika s čerstvou šalviou zabalená v chrumkavej slanine a servírovaná s korenistou omáčkou je istota, ktorej nikto neodolá. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 320 g bravčovej bábiky
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- rastlinný olej
- 6 lístkov šalvie
- 4 plátky slaniny
- 1 guličiek zeleného korenia (z pohára)
- 150 ml smotany na šľahanie
- 250 g brokolice
- 150 g tagliatelle
- 10 g masla
Postup
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- Bravčové mäso umyte, osušte, odrežte tuk a šľachy, osoľte, okoreňte a opečte zo všetkých strán na rozpálenej panvici s olejom.
- Vyberte, zakryte lístky šalvie a zabaľte slaninou.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte asi 30 minút, kým nebude bábika hotová.
- Do hrnca vložte guličky zeleného korenia a zalejte smotanou.
- Varte asi 10 minút na strednom plameni.
- Dochuťte soľou a korením.
- Ružičky brokolice prepláchnite, nakrájajte a blanšírujte asi 7 minút vo vriacej osolenej vode.
- Sceďte, prepláchnite v studenej vode a nechajte úplne odkvapkať.
- Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode do al dente.
- Bábiku vyberte z rúry, nechajte krátko odpočinúť a nakrájajte na plátky.
- V inej panvici rozpustite maslo a krátko na ňom opečte brokolicu.
- Scedené cestoviny a bábiku dajte na taniere, ozdobte brokolicou a podávajte preliate omáčkou.