Bravčová bábika pečená v slanine s korenistou omáčkou

Bravčová bábika pečená v slanine s korenistou omáčkou

Bábika s čerstvou šalviou zabalená v chrumkavej slanine a servírovaná s korenistou omáčkou je istota, ktorej nikto neodolá. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 320 g bravčovej bábiky
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • rastlinný olej
  • 6 lístkov šalvie
  • 4 plátky slaniny
  • 1 guličiek zeleného korenia (z pohára)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 250 g brokolice
  • 150 g tagliatelle
  • 10 g masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Bravčové mäso umyte, osušte, odrežte tuk a šľachy, osoľte, okoreňte a opečte zo všetkých strán na rozpálenej panvici s olejom.
  • Vyberte, zakryte lístky šalvie a zabaľte slaninou.
  • Vložte do predhriatej rúry a pečte asi 30 minút, kým nebude bábika hotová.
  • Do hrnca vložte guličky zeleného korenia a zalejte smotanou.
  • Varte asi 10 minút na strednom plameni.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Ružičky brokolice prepláchnite, nakrájajte a blanšírujte asi 7 minút vo vriacej osolenej vode.
  • Sceďte, prepláchnite v studenej vode a nechajte úplne odkvapkať.
  • Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode do al dente.
  • Bábiku vyberte z rúry, nechajte krátko odpočinúť a nakrájajte na plátky.
  • V inej panvici rozpustite maslo a krátko na ňom opečte brokolicu.
  • Scedené cestoviny a bábiku dajte na taniere, ozdobte brokolicou a podávajte preliate omáčkou.
Bábika s čerstvou šalviou zabalená v chrumkavej slanine a servírovaná s korenistou omáčkou, brokolicou a cestovinami na tanieri.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.