Bravčová bábika plnená šampiňónmi a špenátom v smotanovej omáčke z kozieho syra

Bravčová bábika plnená šampiňónmi a špenátom v smotanovej omáčke z kozieho syra

Šťavnatá bravčová bábika obalená v chrumkavej slanine, plnená chutnou zmesou šampiňónov a špenátu, podávaná s krémovou omáčkou z kozieho syra a dijonskej horčice je úplnou lahôdkou, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

Na náplň:

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 340 g šampiňónov, nahrubo nakrájaných
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 lyžička tymiánu, nasekaného
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 280 g špenátu, nahrubo nakrájaného

Na bábiku:

  • 500 g bravčovej bábiky, zbavené tuku
  • 12 prúžkov slaniny

Na omáčku:

  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • 170 g kozieho syra, rozdrobeného
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Najprv si pripravte náplň.
  • Rozpustite maslo a rozohrejte olej na panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a šampiňóny a restujte, kým šampiňóny nepustia tekutinu a tekutina sa neodparí, asi 10-15 minút.
  • Potom pridajte cesnak a tymián, restujte do rozvoňania, asi minútu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Pridajte špenát, nechajte zvädnúť a vodu uvoľnenú zo špenátu použite na odglazovanie panvice.
  • Varte, kým sa voda zo špenátu neodparí, asi 3–5 minút.
  • Dajte panvicu stranou.
  • Bábiku pozdĺžne rozrežte takmer celú, ponechajte asi 1 cm.
  • Otvorte ju ako knihu a roztlčte kuchynskou paličkou, kým nebude rovnomerne tenká, asi 1 cm.
  • Rozložte náplň na bábiku a ponechajte cca centrimeter voľný okolo okrajov.
  • Bábiku pozdĺžne zrolujte.
  • Slaninu rozložte na papier na pečenie tak, aby sa okraje trochu prekrývali, položte na ňu zrolovanú bábiku a pomocou papiera na pečenie slaninu ľahko zrolujte okolo bábiky.
  • Umiestnite bábiku na mriežku na plech švom dole a pečte v predhriatej rúre na 200 ° C, kým nedosiahne 63-71 ° C v závislosti na tom, ako veľmi ju chcete mať prepečenú, asi 40 minút.
  • Pokiaľ slanina nie je dokonale chrumkavá, pečte ešte niekoľko minút, kým nebude.
  • Vyberte z rúry, zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Medzitým rozpustite maslo v hrnci na strednom plameni, kým nezpení, vmiešajte múku a opekajte do svetlo zlatohnedej farby.
  • Potom pridajte mlieko a varte, kým zmes nezhustne.
  • Pridajte kozí syr a varte, kým sa nerozpustí.
  • Vmiešajte citrónovú šťavu, horčicu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Nakrájanú bábiku servírujte s omáčkou.
Bravčová bábika obalená v chrumkavej slanine, plnená chutnou zmesou šampiňónov a špenátu, podávaná s krémovou omáčkou z kozieho syra a dijonskej horčice na tanieri.
www.closetcooking.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.