Recept na korenistú omáčku s nádychom horčice. Je pripravovaná na výpeku z bravčovej bábiky.
INGREDIENCIA:
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky roztlačeného čierneho korenia
- 110 g bravčovej bábiky
- 1 lyžica rastlinného oleja
- ⅓ hrnčeka nasekané šalotky
- ½ hrnčeka koňaku
- ½ hrnčeka hovädzieho vývaru
- ¼ hrnčeka dijonskej horčice
POSTUP:
- Mäso si nakrájajte na zhruba 3 cm hrubé plátky, naklepte päsťou ruky, osoľte, okoreňte.
- Na rozohriatom oleji smažte z každej strany 5 minút.
- Počas vyprážania kontrolujte vnútornú teplotu bábiky (minimum je 65 °C, medium 70 °C).
- Po usmažení dajte mäso bokom a na panvicu pridajte šalotku.
- Po pol minúte pridajte koňak, po 10 sekundách horčicu a vývar.
- Stlmte plameň a za stáleho miešania varte ešte 2 minúty.
- Bábiku podávajte preliate touto omáčkou.