Bravčová bábika s krémovou omáčkou zo šampiňónov

Bravčová bábika s krémovou omáčkou zo šampiňónov

Tento ľahký recept na šampiňónovú omáčku s bravčovou bábikou sa rozplýva v ústach! Je to jedlo hotové za 30 minút. Skúste aj recept na bravčovú bábiku Wellington , je dokonalá.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g bravčovej bábiky (nakrájaná na medailónky)
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 45 g masla
  • 250 g šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1/4 lyžičky talianskeho korenia
  • 80 ml kuracieho/hovädzieho vývaru alebo vína (suché biele alebo sherry)
  • 160 ml hustej smotany na šľahanie

Postup

  • Bábiku nakrájajte a každý kúsok ochuťte soľou a korením.
  • Pridajte olej a jednu lyžicu masla na panvicu na stredne vysokú teplotu. Nechajte panvicu niekoľko minút zahrievať.
  • Bravčové mäso opekajte 3 minúty z každej strany a potom ho preložte na tanier.
  • Pridajte zvyšné maslo a akonáhle sa rozpustí, pridajte huby a za občasného miešania varte 5–6 minút, alebo pokiaľ sa voda neodvarí.
  • Vmiešajte cesnak, dijonskú horčicu, talianske korenie a kuracie vývar.
  • Nechajte asi minútu prebublávať.
  • Pridajte smotanu a nechajte asi minútu prebublávať.
  • Pridajte bravčové mäso späť do panvice a nechajte variť ďalších 3-5 minút, alebo kým sa bravčové neprevarí a omáčka sa trochu nezredukuje.
  • Podľa potreby dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte.
Nakrájané ružovoučké mäso poliate omáčkou z húb.
Zdroj: projectgezond.nl

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.