Tento ľahký recept na šampiňónovú omáčku s bravčovou bábikou sa rozplýva v ústach! Je to jedlo hotové za 30 minút. Skúste aj recept na bravčovú bábiku Wellington , je dokonalá.
Čo budeme potrebovať
- 500 g bravčovej bábiky (nakrájaná na medailónky)
- soľ
- korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- 45 g masla
- 250 g šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky dijonskej horčice
- 1/4 lyžičky talianskeho korenia
- 80 ml kuracieho/hovädzieho vývaru alebo vína (suché biele alebo sherry)
- 160 ml hustej smotany na šľahanie
Postup
- Bábiku nakrájajte a každý kúsok ochuťte soľou a korením.
- Pridajte olej a jednu lyžicu masla na panvicu na stredne vysokú teplotu. Nechajte panvicu niekoľko minút zahrievať.
- Bravčové mäso opekajte 3 minúty z každej strany a potom ho preložte na tanier.
- Pridajte zvyšné maslo a akonáhle sa rozpustí, pridajte huby a za občasného miešania varte 5–6 minút, alebo pokiaľ sa voda neodvarí.
- Vmiešajte cesnak, dijonskú horčicu, talianske korenie a kuracie vývar.
- Nechajte asi minútu prebublávať.
- Pridajte smotanu a nechajte asi minútu prebublávať.
- Pridajte bravčové mäso späť do panvice a nechajte variť ďalších 3-5 minút, alebo kým sa bravčové neprevarí a omáčka sa trochu nezredukuje.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte.