Bravčová bábika s krémovou šampiňónovou omáčkou

Bravčová bábika s krémovou šampiňónovou omáčkou

Šampiňóny hravo dochutia akýkoľvek pokrm. Tento recept vyzerá síce zložito, ale jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Výhodou je, že sa celé pripravia z jedného hrnca, alebo skôr panvice. Relatívne povedané stačí 30 minút a máte lahodnú večeru či obed.

Ingrediencie:

  • 1 200 g bravčovej bábiky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 polievková lyžica sušeného cesnaku
  • 1 lyžica cibuľového prášku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 2 lyžice čerstvého nesoleného masla
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
  • 600 g šampiňónov Portabella nakrájaných na plátky
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice bieleho vína
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 1/2 hrnčeka kyslej smotany
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Petržlen alebo čerstvá pažítka na ozdobu

Postup:

  • Bravčovú bábiku nakrájame na cca 4 – 5 cm hrubé plátky.
  • Na tácke alebo v miske zmiešame múku, sušený cesnak, cibuľový prášok, papriku, soľ aj korenie.
  • Jednotlivé plátky bábiky dôkladne obalíme v pripravenej zmesi múky s korením.
  • Na panvici rozohrejeme olivový olej a bábiku na ňom orestujeme z oboch strán pri stredne vysokej teplote dozlatista.
  • Takto osmažené bábiky dáme najlepšie do termomisy či na zahriaty tanier a odložíme bokom na teplé miesto.
  • Do panvice pridáme lyžicu masla, rozpustíme a prihodíme nakrájanú cibuľu a huby.
  • Restujeme, kým huby nezhnednú a cibuľa nebude skaramelizovaná. Vhodíme cesnak a po dobu jednej minúty restujeme.
  • Vmiešame kukuričný škrob, prilejeme biele víno, kurací vývar a starostlivo miešame, aby sa všetky kúsky odlepili od stien panvy.
  • Nakoniec primiešame kyslú smotanu a vložíme späť plátky bravčovej bábiky
  • Necháme 2 – 3 minúty povariť, aby omáčka zhustla. Potom podľa chuti ešte dosolíme, prípadne aj pridáme korenie.
  • Cestoviny penne uvaríme podľa návodu, precedíme, vhodíme do panvice a jemne premiešame so smotanovou omáčkou.
  • Ozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Potom už len stačí naservírovať.
Bravčová bábika v smotanovej hubovej omáčke s cestovinami penne.
Zdroj: https://www.craftycookingbyanna.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.