Bravčová bábika s medovo-horčičnou omáčkou

Bravčová bábika s medovo-horčičnou omáčkou

Keďže je bábika minútkové mäso, nie je z nej úplne možné získať veľké množstvo šťavy. V tomto recepte si jednu jednoduchú omáčku ukážeme.

INGREDIENCIA:

  • cca 500 g bravčovej bábiky
  • ¼ hrnčeka medu
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 1 lyžica horčice
  • 100 ml vody alebo vývaru
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 30 g masla

POSTUP:

  • Bravčovú bábiku umyte a osušte.
  • Zmiešajte si med s cukrom, jablčným octom, horčicou, soľou a korením a touto zmesou potrite bábiku (nechajte si časť marinády bokom).
  • Zvyšok marinády zmiešajte s vývarom alebo vodou a touto zmesou budete podlievať.
  • Dajte piecť na 200 ° C na asi 24-28 minút, počas toho párkrát podlejte (bábika musí dosiahnuť 65 ° C).
  • Vytiahnite z rúry a nechajte voľne ešte päť minút (počas tejto doby ešte dôjde).
  • Šťavu si zlejte do hrnca a zjemnite maslom.
Recept s bravčovou bábikou v medovo-horčičnej marináde.
pork.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.