Keďže je bábika minútkové mäso, nie je z nej úplne možné získať veľké množstvo šťavy. V tomto recepte si jednu jednoduchú omáčku ukážeme.
INGREDIENCIA:
- cca 500 g bravčovej bábiky
- ¼ hrnčeka medu
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice jablčného octu
- 1 lyžica horčice
- 100 ml vody alebo vývaru
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- 30 g masla
POSTUP:
- Bravčovú bábiku umyte a osušte.
- Zmiešajte si med s cukrom, jablčným octom, horčicou, soľou a korením a touto zmesou potrite bábiku (nechajte si časť marinády bokom).
- Zvyšok marinády zmiešajte s vývarom alebo vodou a touto zmesou budete podlievať.
- Dajte piecť na 200 ° C na asi 24-28 minút, počas toho párkrát podlejte (bábika musí dosiahnuť 65 ° C).
- Vytiahnite z rúry a nechajte voľne ešte päť minút (počas tejto doby ešte dôjde).
- Šťavu si zlejte do hrnca a zjemnite maslom.