Bravčová bábika s náplňou zo sušených sliviek a kozieho syra

Bravčová bábika s náplňou zo sušených sliviek a kozieho syra

Táto pečená plnená bábika je úplne luxusná a kombinuje samé lahodné chute. Sušené slivky, pancetta, lieskové orechy, šalvia a kozí syr v šťavnatej bravčovej bábike vám zaručia úplný chuťový orgazmus, ktorý si budete chcieť opakovať stále a stále dookola.

Čo budete potrebovať

  • 1 bravčová bábika, zbavená striebornej kože
  • 1 šálka sušených sliviek, nakrájaných na malé kocky
  • ½ šálky nasekaných opečených lieskových orechov
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej šalvie
  • 1 šalotka, nasekané
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 110 g pancetty, nakrájané na malé kúsky
  • 170 g kozieho syra chevre
  • ½ šálky bieleho vína
  • olej na varenie podľa potreby
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Vo veľkej panvici na strednom plameni orestujte pancettu do chrumkava.
  • Pridajte šalotku, cesnak, sušené slivky a bylinky a restujte, kým šalotka nezosklovatí.
  • Zmes sceďte z tuku, preložte do misky a dajte bokom.
  • Tuk v panvici si nechajte na neskôr.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Odrežte striebornú kožu z bábiky a ostrým nožom v bábike urobte hlboký zárez po jej dĺžke, ponechajte asi 2,5 kus nedotknutý.
  • Otvorte bábiku ako knihu a vložte ju medzi dva veľké kusy potravinárskej fólie.
  • Pomocou paličky na mäso mäso rozklepte na hrúbku cca 1 cm.
  • Odstráňte fóliu a do vychladnutej náplne vmiešajte kozí syr a lieskové orechy.
  • Náplň rovnomerne rozprestrite ma mäso a ponechajte aspoň 1 cm okraja na každej strane.
  • Plnenú bábiku pevne zrolujte (začnete od dlhého konca).
  • Kuchynským povrázkom roládu zviažte aspoň na piatich miestach.
  • Zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
  • Na panvici rozohrejte tuk z pancetty, kým nebude horúci a pridajte bábiku lícom dole v mieste, kde sa roláda spája.
  • Opekajte 2-3 minúty z každej strany.
  • Preneste panvicu do rúry a pečte 20 minút, alebo pokiaľ teplomer na mäso neukáže 63 °C.
  • Plnenú bábiku preložte na doštičku.
  • Na dno panvice pridajte biele víno a nechajte prevariť.
  • Bravčové mäso potrite omáčkou z panvice a nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Nakrájajte na 6-8 kúskov a podávajte podľa potreby s ďalšou omáčkou.
Pečená bábika plnená slivkami, pancettou, orechmi a kozím syrom na doske.
www.foodabovegold.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.