Bravčová bábika s omáčkou z údených černíc a bourbonu

Bravčová bábika s omáčkou z údených černíc a bourbonu

Fantastický recept na údenú bábiku s bohatou a chutnou omáčkou z černíc a bourbonu si musí zamilovať úplne každý! Vychutnajte si dokonalú kombináciu bravčového mäsa a sladkej a slanej chuti.

Čo budete potrebovať

Na bravčovú bábiku:

  • 1 kg bravčovej bábiky (2 bravčové bábiky), bez striebornej kože
  • 1 lyžica dijonskej horčice,
  • 2 lyžice BBQ korenia

Na omáčku:

  • 480 g čerstvých černíc
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • ¼ šálky bourbone
  • 1 lyžička extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice nakrájané šalotky
  • ¼ šálky balzamikového octu
  • 2 lyžičky čerstvého nasekaného rozmarínu
  • ½ lyžičky cukru (voliteľne)

Postup

  • Nastavte udiareň na 107-121 stupňov Celzia a dajte do nej ovocné drevo.
  • Černice opláchnite a vložte do sklenenej zapekacej misy (ideálne s rozmermi 20×20 cm).
  • Zmiešajte s 1 lyžicou cukru, 1 lyžičkou soli a ¼ šálkou bourbonu.
  • Dajte do udiarne a úďte 90 minút, potom vyberte.
  • Do malého hrnca pridajte extra panenský olivový olej a šalotku restujte na strednom plameni asi 3 – 5 minút.
  • Pridajte balzamikový ocot a priveďte do varu.
  • Pridajte údenú černicovú zmes a rozmarín.
  • Nechajte všetko spoločne variť asi 5 minút za častého miešania.
  • Pomocou vidličky alebo šťouchadla na zemiaky roztlačte černice, aby ste ich rozdrvili do hustej omáčky.
  • Ochutnajte a prípadne dochuťte.
  • Pokiaľ nie je omáčka dosť sladká, pridajte ďalšie ½ lyžičky cukru naraz.
  • Na mäso si tiež pripravte udiareň na 107 až 121 stupňov Celzia a dajte do nej ovocné drevo, napríklad z jablone alebo čerešne.
  • Bravčovú bábiku potrite vrstvou dijonskej horčice a potom ju posypte BBQ korením.
  • Dajte do udiarne a uďte až 90 minút alebo kým vnútorná teplota v najhrubšej časti bábiky nebude 60 stupňov Celzia.
  • Vyberte a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Nakrájajte a pokvapkajte černicovou omáčkou.
  • Nechajte si chutiť!
Údená bábika sevírovaná na tanieri s opečenými zemiakmi a omáčkou. Vedľa je pohár červeného vína.
www.vindulge.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.