Bravčová bábika so slivkovou omáčkou

Bravčová bábika so slivkovou omáčkou

Bravčová bábika so sladkou omáčkou zo sliviek. Na kompletný recept vám postačí iba 6 ingrediencií! Lepkavá zredukovaná omáčka je tak chutná, že budete chcieť zdvojnásobiť jej množstvo. Ale existuje oveľa viac spôsobov, ako si ju vychutnať. Skúste ich s našimi luxusnými receptami s bravčovou bábikou!

Ingredience

Na bábiku

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 kg bravčovej bábiky
  • 1 polievková lyžica korenia na steak (alebo len soľ a korenie)

Na omáčku

  • 5 sliviek (nakrájaných na veľmi malé plátky)
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 4 lyžice medu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Celú bábiku potrite olivovým olejom a pridajte zvolené korenie.
  • Korenie rozotrite tak, aby pokrylo celé mäso zo všetkých strán.
  • Vložte bravčovú bábiku do pekáča, voľne prikryte hliníkovou fóliou a pečte 30–40 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov, kým nebude bábika prepečená a uprostred svetlo ružová.
  • Vyberte bravčovú bábiku z rúry a nakrájajte ju. Pokiaľ je pre vás príliš ružová, zakryte pekáč alobalom a nechajte ju 10-15 minút odležať na linke (bravčové mäso sa bude ďalej variť vlastnou teplotou).
  • V stredne veľkej panvici zmiešajte nakrájané slivky, balzamikový ocot a med a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a za občasného miešania varte 10-15 minút odkryté, aby sa omáčka zredukovala. Slivky by mali zmäknúť a pustiť šťavu.
  • Odstavte z platne, prikryte a pred podávaním nechajte prikryté ešte 10 minút odležať. To pomôže omáčke zhustnúť.
  • Nakrájanú bravčovú bábiku prelejte lyžicou slivkovej omáčky.
Doštička s kúskami mäsa pokrytá hustou slivkovou omáčkou.
Zdroj: imalwayshungry.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.