Bravčová bábika v pomalom hrnci

Bravčová bábika v pomalom hrnci

Pomaly varená bravčová bábika s delikátnou hubovou a balzamikovou chuťou je ľahké jedlo, ktoré vás príjemne prekvapí.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 bravčové bábiky (celkom okolo 1 kg)
  • 1 malá cibuľa, na tenké plátky
  • 230 g nakrájaných šampiňónov
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice plus 1 lyžička balzamikového octu, rozdelené
  • 4 drvené strúčiky cesnaku
  • 1 a 1/2 lyžičky nakrájaného čerstvého rozmarínu, rozdelené
  • 2 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 polievková lyžica masla
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Zmiešajte 1 a 1/2 lyžičky soli a 1 a 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia v malej miske.
  2. Obe bravčové bábiky potrite zmesou soli a korenia.
  3. Rozpáľte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici na strednom plameni.
  4. Vložte bábiky na panvicu a opečte zo všetkých strán dozlatista, asi 3 minúty na každú stranu.
  5. Akonáhle zhnednú, vyberte z panvice a odložte ich bokom.
  6. Do pomalého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a huby.
  7. Na cibuľu a huby položte bravčové bábiky.
  8. Do pomalého hrnca pridajte kurací vývar, 2 lyžice balzamikového octu, cesnak a 1 lyžičku jemne nakrájaného rozmarínu.
  9. Zakryte a varte na miernom plameni po dobu 6-8 hodín alebo na vysokom plameni 3-4 hodiny, alebo kým stred najsilnejšej časti bravčového mäsa nedosiahne 63 ° C.
  10. Akonáhle je bravčové mäso upečené, preložte ho na tanier a prikryte fóliou kvôli uchovaniu tepla.
  11. Opatrne prelejte hubovú zmes z pomalého hrnca na panvicu a na strednom plameni ešte chvíľu varte.
  12. Miešajte kukuričný škrob s rovnakým množstvom studenej vody tak dlho, až sa rozpustí.
  13. Vzniknutú zmes zašľahajte do omáčky.
  14. Pridajte maslo, zvyšnú lyžičku balzamikového octu a 1/2 lyžičky jemne nakrájaného rozmarínu a šľahajte, kým sa maslo nerozpustí a poriadne nepremieša.
  15. Podľa potreby dochuťte ďalšou soľou alebo korením.
  16. Bábiku nakrájajte a podávajte s hubovou omáčkou.
Bravčová bábika v pomalom hrnci s balzamikovo-hubovou omáčkou
www.mysequinedlife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.