Bravčová bábika v slanine s marhuľovo-horčičným glazé

Bravčová bábika v slanine s marhuľovo-horčičným glazé

Šťavnatá bábika ochutená cajunským korením, obalená v chrumkavej slanine a glazovaná zmesou marhuľového džemu a hrubozrnnej horčice. Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si s nami poďte túto sladko-slanú dokonalosť pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 700 g bravčovej bábiky
  • 1 lyžica cajunského korenia
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 6 prúžkov slaniny
  • 3 lyžice marhuľového džemu
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice

Postup

  • Bravčovú bábiku utrite so zmesou cajunského korenia a trstinového cukru a obaľte v slanine.
  • Na strednom plameni rozohrejte panvicu vhodnú do rúry, pridajte bravčovú bábiku zabalenú v slanine a opekajte, kým zo všetkých strán nezezlátne, asi 10–15 minút.
  • Preneste panvicu do rúry predhriatej na 200 °C a pečte, kým bravčové mäso nedosiahne 60 °C, asi 10–15 minút.
  • Na konci potrite mäso zmesou marhuľového džemu a horčice a potom nechajte zakryté 5 minút odpočinúť.
  • Nechajte si chutiť!
Bábika ochutená cajunským korením, obalená v chrumkavej slanine a glazovaná zmesou marhuľového džemu a hrubozrnnej horčice v panvici.
www.closetcooking.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty na bravčovú bábiku . Máme pre vás veľa nevšedných variantov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.