Šťavnatá bábika ochutená cajunským korením, obalená v chrumkavej slanine a glazovaná zmesou marhuľového džemu a hrubozrnnej horčice. Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si s nami poďte túto sladko-slanú dokonalosť pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 700 g bravčovej bábiky
- 1 lyžica cajunského korenia
- 2 lyžice trstinového cukru
- 6 prúžkov slaniny
- 3 lyžice marhuľového džemu
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
Postup
- Bravčovú bábiku utrite so zmesou cajunského korenia a trstinového cukru a obaľte v slanine.
- Na strednom plameni rozohrejte panvicu vhodnú do rúry, pridajte bravčovú bábiku zabalenú v slanine a opekajte, kým zo všetkých strán nezezlátne, asi 10–15 minút.
- Preneste panvicu do rúry predhriatej na 200 °C a pečte, kým bravčové mäso nedosiahne 60 °C, asi 10–15 minút.
- Na konci potrite mäso zmesou marhuľového džemu a horčice a potom nechajte zakryté 5 minút odpočinúť.
- Nechajte si chutiť!
Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty na bravčovú bábiku . Máme pre vás veľa nevšedných variantov.