Bravčová bábika Wellington

Bravčová bábika Wellington

Šťavnatá, dokonale prepečená bravčová bábika, obalená v prosciutte, šampiňónoch a maslovom lístkovom ceste sa stane vašou novou obľúbenou pochúťkou, ktorá sa skvele hodí aj na slávnostnejšie príležitosti. A čo je ešte lepšie, jej príprava je oveľa jednoduchšia, než sa na prvý pohľad môže zdať!

Čo budete potrebovať

  • 500 g bravčovej bábiky
  • 1 lyžica oleja neutrálnej chuti
  • 2 lyžice masla
  • 250 g šampiňónov, nakrájaných na kocky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • malý zväzok čerstvého tymiánu (len listy)
  • 50 ml bieleho vína
  • 250 g lístkového cesta
  • 6 plátkov prosciutta alebo parmskej šunky
  • 1 lyžica horčice
  • malý zväzok čerstvej šalvie (nasekané listy)
  • 1 vajce, rozšľahané
  • morská soľ a čierne korenie

Na omáčku:

  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 2 lyžice horčice
  • 125 ml kuracieho vývaru
  • 125 ml bieleho vína
  • 50 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • morská soľ a čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C.
  • Z bábiky odstráňte striebornú kožu a odrežte všetky tenké konce.
  • Bábiku zo všetkých strán dobre osoľte a okoreňte, potom vo veľkej panvici rozohrejte olej, kým nebude veľmi horúci.
  • Bravčové mäso opečte zo všetkých strán, potom vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Nastavte plameň na strednú teplotu a na panvici rozpustite maslo.
  • Restujte šampiňóny, cibuľu a tymian, kým nezmäknú a nezezlátnu, asi 8 minút.
  • Dochuťte soľou a korením, potom na panvicu nalejte biele víno a drevenou stierkou zoškrabnite všetky pripečené kúsky.
  • Varte, kým sa tekutina neodparí, potom stiahnite z platne a nechajte vychladnúť.
  • Cesto rozvaľkajte na štvorec cca 30 x 30 cm, položte naň plátky prosciutta, ktoré sa mierne prekrývajú.
  • Potrite horčicou, posypte lístkami šalvie a potom zmes šampiňónov a cibule rovnomerne rozprestrite na prosciutto.
  • Na šampiňóny položte bravčové mäso, potom cesto zrolujte a konce zastrčte pod neho.
  • Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a dobre potrite rozšľahaným vajcom.
  • Pečte v predhriatej rúre 30-35 minút do zlatista.
  • Zatiaľ čo sa Wellington pečie, pripravte si omáčku.
  • V rovnakej panvici, ktorú ste použili na šampiňóny, rozohrejte maslo a nechajte ho rozpustiť.
  • Jemne restujte cibuľu 5 minút, kým nezmäkne.
  • Vmiešajte horčicu a varte 1 minútu, potom zalejte kuracím vývarom a bielym vínom.
  • Za stáleho miešania priveďte do varu a potom vmiešajte smotanu a tymián.
  • Varte 5 minút do mierneho zhustnutia, potom dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Zložte z platne, prikryte a udržujte v teple.
  • Keď je Wellington upečený, vyberte ho z rúry a nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Potom nakrájajte zúbkovaným nožom a podávajte so zelenými fazuľkami a smotanovou omáčkou.
Bravčová bábika obalená v prosciutte, šampiňónoch a maslovom listovom ceste na tanieriku.
www.daysofjay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.