Jednoduché a chutné jedlo, na ktoré vám stačí pár ingrediencií. Tieto lahodné steaky podávajte s chrumkavým chlebom, varenými alebo vyprážanými zemiakmi či spätzlami.
Ingrediencie
- 2 steaky z bravčovej krkovice
- 150 g šampiňónov
- 150 g hlivy ustricovej
- ½ cibule
- 2 vetvičky petržlenu
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica masla
- ¼ lyžičky muškátového orieška
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Vyberte steaky z chladničky a nechajte ich stáť pri izbovej teplote cca 30 minút než začnete variť.
- Očistite huby a nakrájajte ich na plátky hrubé cca 1 cm.
- Olúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
- Jemne nasekajte petržlen a odložte bokom.
- Steaky z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Polovicu olivového oleja pridajte do panvice a zohrejte na strednú teplotu.
- Steaky opečte z každej strany cca 3 – 4 minúty alebo dohneda.
- Vyberte steaky z panvice.
- Na rovnakej panvici zohrejte zvyšný olivový olej a maslo.
- Pridajte šampiňóny a hlivu ustricovú a restujte 2 – 3 minúty.
- Pridajte cibuľu a pokračujte v restovaní ďalšie 3 – 4 minúty.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
- Vráťte steaky späť na panvicu a 2 minúty ich zahrievajte.
- Steaky podávajte s hubami a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Užite si to!