Bravčová krkovica na hubách

Bravčová krkovica na hubách

Jednoduché a chutné jedlo, na ktoré vám stačí pár ingrediencií. Tieto lahodné steaky podávajte s chrumkavým chlebom, varenými alebo vyprážanými zemiakmi či spätzlami.

Ingrediencie

  • 2 steaky z bravčovej krkovice
  • 150 g šampiňónov
  • 150 g hlivy ustricovej
  • ½ cibule
  • 2 vetvičky petržlenu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Vyberte steaky z chladničky a nechajte ich stáť pri izbovej teplote cca 30 minút než začnete variť.
  2. Očistite huby a nakrájajte ich na plátky hrubé cca 1 cm.
  3. Olúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
  4. Jemne nasekajte petržlen a odložte bokom.
  5. Steaky z oboch strán osoľte a okoreňte.
  6. Polovicu olivového oleja pridajte do panvice a zohrejte na strednú teplotu.
  7. Steaky opečte z každej strany cca 3 – 4 minúty alebo dohneda.
  8. Vyberte steaky z panvice.
  9. Na rovnakej panvici zohrejte zvyšný olivový olej a maslo.
  10. Pridajte šampiňóny a hlivu ustricovú a restujte 2 – 3 minúty.
  11. Pridajte cibuľu a pokračujte v restovaní ďalšie 3 – 4 minúty.
  12. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  13. Vráťte steaky späť na panvicu a 2 minúty ich zahrievajte.
  14. Steaky podávajte s hubami a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
  15. Užite si to!
www,kitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.