Bravčová pečienka na bylinkách so šampiňónovou omáčkou

Bravčová pečienka na bylinkách so šampiňónovou omáčkou

Toto bravčové mäso bohato posypané čerstvými bylinkami a pečené v rúre, kým nebude dokonale krehké a šťavnaté vo vnútri a chrumkavé na povrchu, je úplnou pochúťkou, ktorú si obľúbi celá vaša rodina. Pre ešte väčšiu dokonalosť pečienku podávajte s lahodnou omáčkou zo šampiňónov, sherry a sójovej omáčky!

Čo budete potrebovať

Na bravčové mäso:

  • 1,8 kg bravčovej pečienky bez kosti
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • 2 lyžice nasekané čerstvé šalvie alebo 1 a 1/2 lyžičky sušených listov šalvie
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu alebo 1/2 lyžičky sušených lístkov tymiánu
  • ½ lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky semienok koriandra
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku

Na omáčku:

  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šalotka nakrájaná na tenké plátky
  • 1 šálka suchého sherry alebo suchého vermútu
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu rozpusteného v 1 lyžici vody
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Semená koriandra rozdrvte v mažiari.
  • Pridajte čerstvé bylinky a rozdrvte spolu so semienkami koriandra.
  • V malej miske premiešajte drvené bylinky a semienka koriandra so soľou a korením.
  • Bravčové mäso potrite korením a poklepte, aby korenie dobre držalo.
  • Mäso položte na mriežku, ktorú dajte na plech na pečenie vyložený alobalom.
  • Uistite sa, že tuková časť mäsa je hore.
  • Teplomer na mäso vložte do stredu najhrubšej časti mäsa a pečte 15 minút.
  • Znížte teplotu na 160 stupňov Celzia a pokračujte v pečení, kým teplota na teplomere neukáže 60 stupňov Celzia (to by malo trvať asi 50 až 70 minút).
  • Mäso vyberte z rúry, zakryte kúskom alobalu a pred krájaním nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Medzitým rozohrejte olej na panvici na stredne vysokom plameni.
  • Opekajte cesnak a šalotku po dobu 1 minúty.
  • Pridajte šampiňóny a pokračujte v opekaní ďalších asi 5 minút, kým šampiňóny nezačnú hnednúť.
  • Pridajte sherry a varte, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
  • Zalejte kuracím vývarom a sójovou omáčkou.
  • Priveďte do varu.
  • Pridajte zmes kukuričného škrobu a varte asi 2 minúty, kým omáčka nezhustne.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Bravčové pečenie podávajte s obľúbenou prílohou a šampiňónovou omáčkou.
Bravčové mäso bohato posypané čerstvými bylinkami s lahodnou omáčkou zo šampiňónov, sherry a sójovej omáčky.
www.cravingtasty.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.