Chcete pripraviť pokrm, ktorý vyzerá zložito, ale pritom je veľmi jednoduchý? Cesnaková pečienka sa hodí k rôznym príležitostiam a je klasikou, ktorú by mal mať vo svojej domácej kuchárke každý milovník dobrého jedla.
Ingrediencie:
- 400 g bravčovej pečienky
- 6 strúčikov cesnaku
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletého korenia
- ½ lyžičky mletej sladkej papriky
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C. Vložte bravčovú pečienku do pekáča s alobalom a potrite ju rozotreným cesnakom zo všetkých strán.
- V malej miske zmiešajte ostatné korenie a pečienku ním taktiež potrite.
- Starostlivo zabaľte do alobalu a pečte zhruba 1,5 hodiny, kým nebude mäso mäkké.
- Pred podávaním nechajte mäso chvíľu odpočinúť, potom ho nakrájajte na plátky.
- Podávajte so šťouchanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.