Bravčová pečienka na cesnaku

Bravčová pečienka na cesnaku

Chcete pripraviť pokrm, ktorý vyzerá zložito, ale pritom je veľmi jednoduchý? Cesnaková pečienka sa hodí k rôznym príležitostiam a je klasikou, ktorú by mal mať vo svojej domácej kuchárke každý milovník dobrého jedla.

Ingrediencie:

  • 400 g bravčovej pečienky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého korenia
  • ½ lyžičky mletej sladkej papriky

Postup:

  • Predhrejte rúru na 200 °C. Vložte bravčovú pečienku do pekáča s alobalom a potrite ju rozotreným cesnakom zo všetkých strán.
  • V malej miske zmiešajte ostatné korenie a pečienku ním taktiež potrite.
  • Starostlivo zabaľte do alobalu a pečte zhruba 1,5 hodiny, kým nebude mäso mäkké.
  • Pred podávaním nechajte mäso chvíľu odpočinúť, potom ho nakrájajte na plátky.
  • Podávajte so šťouchanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.
Bravčová pečienka s cesnakom a bylinkami
mccormick.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.