Bravčová pečienka na hubách

Bravčová pečienka na hubách

Jednou z najznámejších úprav pečienka je tá s hubami. Mäso môžete piecť priamo s hubami a omáčkou, v našom recepte sa však pozrieme na trochu iný spôsob úpravy bravčového mäsa na hubách. Máte nejaké huby navyše? Pozrite sa na naše tipy ako prebytočné huby správne uchovávať.

Ingrediencie:

Na mäso

  • 600 g bravčovej pečienky
  • 2 lyžičky čerstvého alebo sušeného rozmarínu
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 ½ lyžičky sušenej šalvie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu (alebo pár vetvička čerstvého)
  • 1 lyžička hrubozrnnej soli
  • 3 strúčiky cesnaku

Na omáčku

  • 500 g čerstvých húb (hríbiky alebo šampiňóny)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotka
  • 350 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu rozpusteného v 1 lyžici vody
  • soľ
  • korenie

Postup:

Príprava mäsa

  • V malej miske zmiešajte všetko korenie.
  • Korením posypte mäso a premačkajte tak, aby na mäsu dobre držalo.
  • Pečenie vložte do pekáča a dajte piecť do rúry predhriatej na 220 °C. Pečte po dobu 15 minút a potom znížte teplotu na 160 ° C a pečte zhruba ďalšie 1 ½ hodiny.
  • Pred podávaním nechajte mäso 10-15 minút odpočívať, až potom nakrájajte.

Príprava omáčky

  • Na strednom ohni zahrejte olej. Orestujte rozotrený cesnak a šalotku po dobu 1 minúty.
  • Pridajte huby a restujte po dobu 4-5 minút.
  • Pridajte víno, 200 ml kuracieho vývaru a duste, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
  • Potom pridajte zvyšok vývaru a sójovú omáčku. Priveďte do varu.
  • Vmiešajte zmes kukuričného škrobu a vody a duste ďalšie 2 – 3 minúty.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Mäso prelejte hubovou omáčkou a podávajte s ryžou.
Pečienka z bravčového mäsa na hubách
food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.