Šťastie na Nový rok prináša prasiatko, teda bravčové mäso. Vyskúšajte tento recept na pečenie na hubách a mrkve so zemiakmi, ktorý je nielen ľahký na prípravu, ale aj veľmi chutný.
INGREDIENCIA
- 800 g bravčovej pečienky
- 400 g mladej mrkvy
- 200 g zmesi húb
- 600 g zemiakov
- soľ
- mleté korenie
- 60 g masla
- cibuľa
- slnečnicový olej
- čerstvý rozmarín
POSTUP
- Mäso zviažeme povrázkom, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na masle.
- Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a pečieme pri 170 stupňoch Celzia.
- Medzitým nakrájame cibuľu, mrkvu, huby a opekáme ich na masle asi tri minúty. Dochutíme soľou, korením a pridáme do zapekacej misy k mäsu.
- Spolu pečieme asi 80 minút.
- Zemiaky umyjeme, dáme na plech, osolíme a pokvapkáme olejom.
- Pečieme ich v rúre spolu s mäsom asi 45 minút.
- Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame so zeleninou, s hubami, čerstvým rozmarínom a pečenými zemiakmi.
Vyskúšajte aj naše recepty na znojemskú omáčku nielen z hovädzej pečienky. Pochutnáte si!