Bravčová pečienka s mrkvou a hubami

Bravčová pečienka s mrkvou a hubami

Šťastie na Nový rok prináša prasiatko, teda bravčové mäso. Vyskúšajte tento recept na pečenie na hubách a mrkve so zemiakmi, ktorý je nielen ľahký na prípravu, ale aj veľmi chutný.

INGREDIENCIA

  • 800 g bravčovej pečienky
  • 400 g mladej mrkvy
  • 200 g zmesi húb
  • 600 g zemiakov
  • soľ
  • mleté korenie
  • 60 g masla
  • cibuľa
  • slnečnicový olej
  • čerstvý rozmarín

POSTUP

  • Mäso zviažeme povrázkom, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na masle.
  • Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a pečieme pri 170 stupňoch Celzia.
  • Medzitým nakrájame cibuľu, mrkvu, huby a opekáme ich na masle asi tri minúty. Dochutíme soľou, korením a pridáme do zapekacej misy k mäsu.
  • Spolu pečieme asi 80 minút.
  • Zemiaky umyjeme, dáme na plech, osolíme a pokvapkáme olejom.
  • Pečieme ich v rúre spolu s mäsom asi 45 minút.
  • Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame so zeleninou, s hubami, čerstvým rozmarínom a pečenými zemiakmi.
Pečené bravčové mäso so zeleninou v pekáčiku.
www.dia.hnonline.sk

Vyskúšajte aj naše recepty na znojemskú omáčku nielen z hovädzej pečienky. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.