Bravčová pečienka s pomarančovo-brusnicovou omáčkou

Bravčová pečienka s pomarančovo-brusnicovou omáčkou

Tento recept na bravčovú pečienku s omáčkou z pomarančovej šťavy a brusnicovej omáčky je perfektným sviatočným pokrmom. Mäso je dokonale šťavnaté, lahodné a vyzerá úplne božsky.

Čo budete potrebovať

  • 1,2 kg bravčovej pečienky bez kosti
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3/4 šálky pomarančovej šťavy
  • 1/4 šálky jablčného octu
  • 230 g pomarančovej marmelády
  • 200 g brusnicovej omáčky

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Dajte bravčové mäso do plytkej panvice a osušte papierovou utierkou.
  • Potrite všetky strany olivovým olejom.
  • Dochuťte soľou a korením zo všetkých strán.
  • Restujte každú stranu na vysokom plameni po dobu 2 minút, celkom 10 minút.
  • Počas opekania si pripravte omáčku.
  • V strednej miske zmiešajte dohromady 1/2 šálky pomarančovej šťavy, ocot, pomarančovú marmeládu a brusnicovú omáčku.
  • Opečené bravčové mäso vložte do veľkého pekáča a zalejte omáčkou.
  • Pečte 60–80 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota mäsa nedosiahne 60–63 °C v najstrednejšej časti.
  • Každých 20 minút podlievajte zmesou pomarančovej šťavy a brusnicovej omáčky.
  • Vyberte z rúry a dajte bravčové mäso na tanier s alobalom, aby si 10 minút odpočinulo.
  • Zatiaľ čo bravčové mäso odpočíva, pridajte zvyšnú 1/4 šálky pomarančovej šťavy do šťavy zvyšnej z pečenia.
  • Omáčku prelejte do hrnca, priveďte do varu a potom znížte na mierny plameň a nechajte chvíľu variť.
  • Mäso nakrájajte a podávajte ho pokvapkané omáčkou a ozdobené plátkami pomaranča a čerstvými brusnicami.
  • Dobrú chuť!
Nakrájaná bravčová pečienka s omáčkou z pomarančovej šťavy a brusnicovej omáčky na tácke.
www.thecookierookie.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie vynikajúce recepty s pomarančom . Máme pre vás sladké aj slané varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.