Bravčová pečienka s ryžou

Bravčová pečienka s ryžou

Nie je nič jednoduchšie, než pripravovať akýkoľvek pokrm rýchlo a bez zbytočne veľkého množstva riadu. Kto to potom má umývať, že? Tento pokrm zvládnete v rúre a stačí vám na to jediný pekáč.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej pečienky (môže byť aj krkovica či pliecko)
  • 2 hrnčeky dlhozrnnej ryže
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 lyžička kurkumy
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 lyžička tymiánu

Postup:

  • Mäso nakrájame na kocky, dáme do hrnca, zalejeme čistou vodou a dáme na sporák.
  • Privedieme do varu a varíme po dobu 30 minút, pričom po celý čas pravidelne odoberáme penu.
  • Ryžu dáme do sitka a dôkladne preplachujeme, pokiaľ voda, ktorá z nej bude vytekať nebude úplne číra.
  • Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu.
  • Dusíme do zmäknutia, pridáme ryžu a pár minút opekáme, kým ryža nezosklovatí.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením, kurkumou a tymianom. Zložíme zo sporáka.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme zapekaciu misu.
  • Kúsky mäsa scedíme a vložíme do zapekacej misy. Zasypeme ryžou, zalejeme zeleninovým vývarom a premiešame.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 25 minút, kým sa ryža neuvarí.
Šťavnaté bravčové mäso s ryžou v rúre.
Zdroj: https://tastycraze.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.