Bravčová pečienka so smotanou a horčicou

Bravčová pečienka so smotanou a horčicou

Tento recept sa vám bude zdať na hony vzdialený od tej klasiky, ktorú poznáme my. Napriek tomu sa skutočne jedná o jednu z variant pliecka na smotane, len tá smotana je v tomto prípade súčasťou luxusnej omáčky. Príprava je jednoduchá a zvládne to naozaj každý. Mäsko je vo finále šťavnaté as omáčkou má úplne dokonalú chuť.

Ingrediencie:

  • 3 kg bravčové pliecko bez kosti
  • Extra panenský olivový olej
  • Morská soľ podľa chuti
  • 3 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 450 ml smotany
  • 3 lyžice kremžskej horčice
  • 1 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého bieleho korenia

Postup:

  • Najskôr si predhrejte rúru na pečenie na 230 °C.
  • Potrite mäso olejom a osoľte morskou soľou.
  • Pripravte si pekáč s roštom a umiestnite naň mäso.
  • Nalejte trochu vody na dno.
  • Vložte do rúry a pečte 30 – 40 minút.
  • Potom stiahnite teplotu na 160 ° C a nechajte mäso pomaly piecť 1 1/2 hodiny.
  • Keď sa vám bude zdať mäso ešte málo upečené, nechajte ho piecť ešte ďalších 30 minút.
  • Po upečení mäso z rúry nevyberajte. Iba otvorte dvierka a nechce ho v rúre odpočívať 20 minút.
  • Medzitým čo bude mäso odpočívať, pripravte si omáčku.
  • Kurací vývar dajte do hrnca a nechajte ho povariť, až sa zhruba polovica tekutiny odparí.
  • Odstavte a za stáleho miešania prilejte smotanu.
  • Vráťte hrniec na sporák a na miernom ohni priveďte pomaly do varu.
  • Pridajte horčicu a nechajte variť cca 20 minút.
  • Okoreňte a podľa chuti prípadne ešte prisoľte.
Vynikajúci zapečený prastok so smotanovo-horčičnou omáčkou
Zdroj: https://www.goodfood.com.au/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.