Bravčová pečienka z grilu s medovým glazé

Bravčová pečienka z grilu s medovým glazé

S iba 5 ingredienciami a asi 5 minútami prípravy je táto grilovaná bravčová pečienka s medovou polevou ľahkým jedlom a chutným jedlom, ktoré sa zaradia medzi vaše najobľúbenejšie pokrmy.

Ingrediencie

  • ¼ šálky trstinového cukru
  • ⅓ šálky medu
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 (cca 1400 g) bravčová pečienka bez kosti
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Bravčovú pečienku osušte papierovými utierkami.
  2. Zo všetkých strán hojne osoľte a okoreňte.
  3. V malej panvici zmiešajte trstinový cukor, med, sezamový olej, sušený cesnak a asi ¼ lyžičky soli.
  4. Šľahajte na miernom ohni, kým sa trstinový cukor nerozpustí a nevznikne pekná, hustá poleva.
  5. Dajte bokom.
  6. Nastriekajte vonkajší gril alebo vnútornú grilovaciu panvicu olejom v spreji.
  7. Predhrejte gril na vysokú teplotu.
  8. Grilujte bravčovú pečienku na vysokej teplote asi 4–5 minút z každej strany, alebo kým sa neobjavia tmavé grilovacie stopy.
  9. Stlmte gril na minimum alebo presuňte bravčovú pečienku na miesto, kde bude prijímať iba nepriame teplo.
  10. Gril by mal mať teplotu asi 150 – 175 °C.
  11. Prikryte gril a nechajte bravčovú pečienku asi 40 minút piecť, pričom ju pravidelne podlievajte medovou polevou.
  12. Bravčové mäso obráťte a asi po 20 minútach skontrolujte teplotu.
  13. Keď bravčové mäso dosiahne 60 ° C, zložte ho z grilu.
  14. Mäso nechajte na doske asi 10 minút odpočinúť.
  15. Teplota bravčového mäsa bude v pokoji ďalej stúpať.
  16. Nakrájajte a podávajte.
Pečienka z bravy s medovou polevou servírovaná na drevenej doske.
www.theseasonedmom.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.