Bravčová pečienka z pomalého hrnca so sušenými brusnicami

Bravčová pečienka z pomalého hrnca so sušenými brusnicami

Recepty z pomalého hrnca sú výborné a navyše jednoduché na prípravu. A presne taký je aj tento recept. Kombinácia bravčového mäsa, sušených brusníc, černicovej marmelády, cibule a chili je úplne dokonalá a vy už si na iný pokrm z bravčovej pečienky ani nespomeniete.

Čo budete potrebovať

  • 1 bravčová pečienka bez kosti, s hmotnosťou cca 1 – 1,2 kg
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká biela cibuľa, nakrájaná
  • 1 šálka sušených brusníc
  • 1/4 šálky černicovej marmelády
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1 bobkový list
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 1 šálka vody

Postup

  • Bravčové mäso zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
  • Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Na panvicu pridajte olej a akonáhle je olej rozpálený, pridajte bravčovú pečienku a opekajte 2-3 minúty zo všetkých strán.
  • Bravčové mäso preložte do pomalého hrnca spolu s nakrájanou cibuľou, sušenými brusnicami, marmeládou, korením a vývarom.
  • Nalejte vodu do panvice, v ktorej ste opekali mäso a oškrabajte všetky kúsky v panvici.
  • Nalejte túto tekutinu na mäso v pomalom hrnci.
  • Pomalý hrniec prikryte a varte na najvyššom stupni 90–120 minút.
  • Otestujte teplotu bravčového mäsa teplomerom na mäso.
  • V najhrubšej časti pečienky by mal ukazovať 63-65°C.
  • Mäso vyberte na servírovaciu tácku a podľa potreby omáčku zahustite ďalším varením v pomalom hrnci niekoľko minút (alebo zmiešaním lyžičky kukuričného škrobu s lyžičkou vody do hladka a všľahaním do omáčky).
  • Nakrájajte pečienku na 0,5 – 1 centimetrové plátky.
  • Bravčové mäso podávajte preliate omáčkou z pomalého hrnca.
Plátky bravčového mäsa posypané brusnicami a cibuľou servírované na tácke.
www.tablespoon.com

A čo také recepty na vynikajúce kotletky z bravčového mäsa ? Skúste ich zapečené aj grilované!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.