Bravčová pliecko na paprike so smotanou

Bravčová pliecko na paprike so smotanou

Tento recept je skvelý v tom, že bravčové mäso môžeme nahradiť aj iným druhom mäsa napríklad kuracím alebo teľacím a vždy to bude perfektne fungovať. Navyše je jednoduchý a veľmi chutný!

INGREDIENCIA

  • 2–3 lyžice masti alebo masla
  • 750 g bravčovej plece, nakrájané na kocky
  • 2 menšie cibule, nakrájané nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1,5 lyžice hladkej múky
  • 1,5 lyžice mletej sladkej papriky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 200 ml vývaru

POSTUP

  1. V hrnci rozohrejte tuk a opečte na ňom mäso zo všetkých strán.
  2. Potom mäso vyberte z hrnca a nasypte doň cibuľu a cesnak, opečte ich, aby cibuľa zosklovatela a cesnak sa nepripálil.
  3. Vráťte k nim mäso, zaprášte múkou a krátko opražíme.
  4. Odstavte a vmiešajte papriku, jemne osoľte a okoreňte.
  5. Podlejte vývarom a premiešajte.
  6. Priveďte do varu, zmiernite oheň, priklopte a zhruba 30–45 minút duste domäkka.
  7. Ku koncu opatrne vmiešajte smotanu na šľahanie.
  8. Osoľte a okoreňte.
  9. Prehrejte, ale už nevarte.
  10. Podávajte s ľubovoľnou prílohou.
Bravčové mäso na paprike s cestovinami servírované na tanieri.
www.tasteofhome.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s bravčovým mäsom na paprike . Máme pre vás 6 luxusných variantov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.