Bravčová tikka masala

Bravčová tikka masala

Ideálnym mäsom na bravčovú tikka masala je práve bravčová bábika.

Ingrediencie na pastu tikka masala

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3cm čerstvého zázvoru
  • 1 čajová lyžička mletého korenia
  • 1 lyžica údené papriky
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 čajová lyžička semien koriandra
  • 1 čajová lyžička semien feniklu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého kardamómu

Ingrediencie na bravčovú marinádu

  • 1 téglik bieleho jogurtu
  • 2 lyžice karí pasty tikka masala
  • Soľ a korenie
  • 600g bravčové bábiky nakrájané na 3cm kúsky

Ingrediencie na omáčku

  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • 3 lyžice masla
  • 1/3 hrnčeka vyššie uvedenej pasty Tikka Masala
  • 1 hrnček vody
  • 150ml smotany na šľahanie
  • 3 veľké paradajky nakrájané na kocky (alebo paradajkový pretlak)
  • Morská soľ podľa chuti
  • Koriander, na ozdobu

Postup

  • Najprv si olúpte cesnak a zázvor a odložte ich nabok.
  • Vo veľkej panvici opečte všetky ingrediencie na pastu a potom odstavte. Vložte korenie do mlynčeka či mažiara a mlajte, kým nebudete mať jemný prášok.
  • Potom prášok spolu s olúpaným cesnakom a zázvorom preneste do mixéra a rozmixujte do hladka.
  • V miske zmiešajte všetky ingrediencie na bravčovú marinádu okrem mäsa. Až potom, čo sú ingrediencie dobre premiešané, pridajte nakrájané mäso a rukami všetko premiešajte, aby bolo mäso marinádou pokryté zo všetkých strán.
  • Vložte do chladničky a marinujte aspoň 30 minút, najlepšie cez noc.
  • Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte karí pastu a restujte, kým okraje pasty nezhnednú.
  • Potom pridajte paradajky, vodu a dochuťte soľou. Akonáhle sa všetko varí, znížte teplotu a varte asi 20 minút. Ak potrebujete, prilejte trochu ďalšej vody.
  • Zatiaľ čo sa omáčka varí, zohrejte grilovaciu panvicu s olejom a osmažte namarinované kuracie kúsky po dobu 2 minút z každej strany. (Okvapkajte prebytočnú marinádu)
  • Akonáhle karí omáčka zhustne, vložte ju do mixéra a rozmixujte do hladka. Nalejte späť do panvice a priveďte znovu do varu. Pridajte osmažené bravčové mäso a duste 10 minút.
  • Odoberte panvicu z ohne, prilejte smotanu a riadne premiešajte.
  • Podávajte s ryžou basmati a ozdobené čerstvým koriandrom.
Bravčové mäso v karí omáčke s ryžou a plackami.
Zdroj: tablefortwoblog.com

Inšpirujte sa týmito lahodnými receptami na karí s cícerom a uvarte si rýchly a zdravý obed alebo večeru.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.