Jednoduchý a veľmi chutný recept, ktorý vám pripomenie nezabudnuteľnú chuť zveriny bez toho, aby ste ju museli použiť. Bude vám stačiť iba bravčové mäso a jedinečná domáca omáčka z červeného vína a slivkového lekváru. Užite si to!
INGREDIENCIA
- 4 plátky bravčového karé
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 150 ml červeného vína
- 1-2 lyžice slivkového lekváru
- 2 strúčiky cesnaku
- zázvor
- tymian
- škorica
- 2 – 3 klinčeky
- čierne korenie
- soľ
- 500 g zemiakov
- 200 g slaniny
- bylinky (podľa chuti)
- maslo
- olej
POSTUP
- Plátky bravčového karé narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a prekrojíme na polovice.
- Maslo rozpustíme na panvici s trochou oleja, opražíme na ňom cesnak, pridáme mäso, ktoré prudko opečieme a dochutíme tymianom, potom prikryjeme a dusíme.
- Keď je karé hotové, vyberieme ho z panvice a do výpeku pridáme víno, slivkový lekvár a redukujeme.
- Neskôr pridáme paradajkový pretlak a všetko dochutíme nastrúhaným zázvorom, klinčekmi, škoricou, trochou masla a ešte chvíľku povaríme.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a krátko povaríme.
- Slaninku nakrájanú na kocky opražíme na panvici, pridáme zemiaky, premiešame a spolu opekáme.
- Na záver ochutíme bylinkami.
- Bravčové karé servírujeme s omáčkou a so zemiakmi so slaninou.