Bravčové karé á la zverina

Bravčové karé á la zverina

Jednoduchý a veľmi chutný recept, ktorý vám pripomenie nezabudnuteľnú chuť zveriny bez toho, aby ste ju museli použiť. Bude vám stačiť iba bravčové mäso a jedinečná domáca omáčka z červeného vína a slivkového lekváru. Užite si to!

INGREDIENCIA

  • 4 plátky bravčového karé
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 150 ml červeného vína
  • 1-2 lyžice slivkového lekváru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zázvor
  • tymian
  • škorica
  • 2 – 3 klinčeky
  • čierne korenie
  • soľ
  • 500 g zemiakov
  • 200 g slaniny
  • bylinky (podľa chuti)
  • maslo
  • olej

POSTUP

  • Plátky bravčového karé narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a prekrojíme na polovice.
  • Maslo rozpustíme na panvici s trochou oleja, opražíme na ňom cesnak, pridáme mäso, ktoré prudko opečieme a dochutíme tymianom, potom prikryjeme a dusíme.
  • Keď je karé hotové, vyberieme ho z panvice a do výpeku pridáme víno, slivkový lekvár a redukujeme.
  • Neskôr pridáme paradajkový pretlak a všetko dochutíme nastrúhaným zázvorom, klinčekmi, škoricou, trochou masla a ešte chvíľku povaríme.
  • Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a krátko povaríme.
  • Slaninku nakrájanú na kocky opražíme na panvici, pridáme zemiaky, premiešame a spolu opekáme.
  • Na záver ochutíme bylinkami.
  • Bravčové karé servírujeme s omáčkou a so zemiakmi so slaninou.
Bravčové plátky s omáčkou z lekváru servírované na tanieri so zemiakmi so slaninkou.
www.tajomstvomojejkuchyne.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.